Slan zelenjavni štrukelj
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTesto: Sestavine zgnetemo, damo v plastično skledo, pokrijemo in postavimo na toplo, kjer naj vzhaja par ur. Nadev: Na malo olivnega olja popražimo grah, korenček, brokoli, mleto meso...
Grumpeki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netKvas, mleko in malo moke damo na toplo vzhajati. Ko je nared, dodamo moko, smetano, rumenjake, ocvirke, vino in sol. Po potrebi dodajamo moko. Testo razvaljamo na 0,5 cm debelo in ga...
Ocvrti kruhki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV skledo presejemo moko, dodamo sol in zdrobljen kvas, smetano in z mlačnim mlekom zamesimo testo, ki naj ne bo pretrdo. Testo postavimo vzhajat. Vzhajano razvaljamo na cm debelo in...
Lešnikove vrtnice z boni moko
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV moko zmešamo kvas in vodo ter pustimo počivati 15 minut. Lešnike poparimo z mlekom, dodamo sladkor in začimbe po okusu, kislo smetano, sneg iz beljaka, rum. Nadev dobro premešamo....
Pršutov kruh
Iz sestavin za testo zamesimo gladko testo (podobno kot za potico). Pustimo ga počivati 45 minut do ene ure, da vzhaja. Nato ga razvaljamo približno na debelino prsta. Razvaljano testo...
Zeljševka
Iz sestavin zamešamo kvašeno testo in ga damo vzhajat. Vmes vsaj 2x testo ppremesimo in pustimo ponovno vzhajat. Ko je dovolj dobro vzhajano, ga na pomokanem prtu razvaljamo in namažemo...
Vzhajani, masleni kifeljčki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNa hitro pripravimo testo v mešalnem aparatu (mikserju) po običajnem vrstnem redu: ostra moka, hladno maslo narežemo na koščke, kvas (kvas kar zdrobimo), jajce, sol, kisla smetana....
Slana ajdova potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netAjdovo moko poparimo z vrelim mlekom, tako da dobimo gosto brozgo. Počakamo, da se malo ohladi, dodamo presejano belo moko, nato postavimo v jamico kvasec in ko vzhaja, ugnetemo voljno...
kvašen čebulni kolač
predpriprava Kvašeno testo. V skledi presejemo moko, na sredi naredimo jamico. Vanjo nadrobimo kvas, prilijemo 2 žlici mlačnega (gl. nasveti) mleka in potresemo z 2 žlicama moke iz...
kvašen kolač z beluši in šunko
predpriprava Kvašeno testo. V skledi presejemo moko, na sredi naredimo jamico. Vanjo nadrobimo kvas, prilijemo 2 žlici mlačnega (gl. nasveti) mleka in potresemo z 2 žlicama moke iz...