Medeni škorenj
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZgneteno testo oblikujemo v en velik škorenj in ga damo na hladno. Ko se testo dovolj ohladi, da ga lahko z nožem režemo, naredimo centimetrske rezine. Dobili bomo štiri ploščate škornje....
Sovine očke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netListnato testo razvaljamo v pravokotnik velikosti 30 × 40 cm (debelina približno 3 mm). Celotno površino namažemo z najljubšo marmelado (v mojem primeru marelično) in potresemo...
Čokoladna pita z mandlji in orehi (26 cm)
Najprej nekaj časa stepamo jajca, ko nastane pena, dodamo moko z orehi in stopljeno čokolado ter malo ruma. Na koncu s kuhalnico vmešamo Radensko. Predno damo peči, posujemo z mandlji,...
Orehove kronice
Listnato testo najprej razvaljamo na približno 2 milimetra debeline in z modelčkom oblikujemo krogce. Na krogce z žlico nadevamo marmelado-ne kupčke, ampak čim tanjše! Potem na vsak...
Čokoladne orehove palmice
Listnato testo razvaljamo. Po testu namažemo čokolado in potresemo sesekljane orehe. Testo zvijemo proti sredini, najprej z enega in zatem z drugega konca, da se oba konca na sredini...
Nadevani bučni kaneloni
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netIz moke, buče, parmezana in jajca zgnetemo gladko testo, solimo, postopoma dodamo bučno vodo. Na pomokani površini zložimo testo in pustimo, da počiva 15 minut. Ponovno ga zgnetemo....
Sladko slan zavitek
Na testo položimo rezine pancete, po vrhu narežemo hruške. Potresemo z grobo narezanimi orehi in parmezanom. Zvijemo, zarežemo in premažemo s stepenim jajcem, ki smo mu dodali 2 žlici...
potica z medom in orehi II
predpriprava Pripravimo kvašeno testo. Čist prt razprostremo po delovni površini in tanko potresemo z moko. Modl namažemo z maščobo, najbolje z maslom, ter potresemo z drobtinami. Nadev....
Ajdovi štruklji z orehi
Ajdovo moko poparimo z vrelim slanim kropom, dobro premešamo, pokrijemo in pustimo vsaj pol ure. Najbolje toliko časa, da se shladi. Testo zgnetemo z žlico bele moke in na prtu zvaljamo...
Svinjski file v testu
Glavne jedi - www.kulinarika.netFile oplaknemo pod vodo in osušimo. Na hitro ga popečemo z vseh strani in ohladimo. Špinačo odtalimo in odcedimo. Testo razvaljamo (ne preveč na tanko, če je file velik, raje razvaljamo...