Ajdova kaša s pršutom
Posebej skuhamo ajdovo kašo. Na olivnem olju posteklenimo čebulo, dodamo na trakove narezan pršut in ga na hitro popražimo. Zalijemo z vinom in ko izpari, dodamo začimbe, pretlačene...
Pasta alla puttanesca
Na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo in dodamo 3 večje slane filete, da se razpustijo med čebulo. Dodamo 3 žlice mezge, dobro pomešamo in zalijemo z belim vinom. Dodamo pelate...
Sardelice s prilogo
Sardelicam odstranimo glave in drobovje in jih operemo v slani vodi. Osušimo jih na papirnati brisači ter povaljamo v koruznem zdrobu (ali moki) in jih 7 minut cvremo v fritezi. Skledo...
Piščančja prsa z gobami
Na olju in maslu posteklenimo sesekljano čebulo, dodamo razkosana piščančja prsa, solimo, popramo, potresemo s timijanom in v odkriti posodi pečemo, da meso dobi barvo. Med pečenjem...
Zrezek po cigansko
Zrezke začinimo s soljo, vegeto, poprom, gorčico. Na olju prepražimo čebulo in česen, tako da čebula postekleni. Paradižnik nasekljamo na drobne koščke in ga skupaj z narezano papriko...
Novoletni punč
Vse skupaj zavremo in nato precedimo. Pijemo toplo.
Klapavice ala buzara 2
Klapavice dobro očistimo s krtačko. Uporabimo samo dobro zaprte. Na olju prepražimo strt česen toliko, da zadiši. Dodamo še drobtine, jih malo prepražimo in stresemo školjke. Pokrite...
Špinačna riževa torta
Špinačne liste poparimo, ožamemo in nasekljamo. Jušno osnovo segrejemo (lahko v mikrovalovni pečici). V ponvi raztopimo 75 g masla in dodamo sesekljano čebulo in česen, malo pokuhamo,...
Testenine z bučkami in panceto
Testenine skuhamo v slanem kropu. Na olju prepražimo čebulo, dodamo česen ter na kockice narezane bučke. Vse skupaj dušimo, dodamo vse začimbe, zalijemo z malo vode in potem z vinom....
Svinjski zrezek z bučkami in šparglji
Meso začinimo in ga na hitro popečemo z obeh strani. Odstavimo na toplo. V isti maščobi pražimo drobno narezano čebulo, dodamo narezane šparglje ter naprej dušimo ter dodamo na kocke...