Lepinje a la Cico
V posodo stresemo moko, ki ji primešamo sol in suhi kvas ter s pomočjo mleka ali jogurta zamesimo mehko testo. Biti mora še malo lepljivo. Na toplem vzhajamo pol do tričetrt ure. Vzhajano...
Enostavni žepki
Moko, margarino in jogurt dobro premešamo, pregnetemo in postavimo za 3 ure v hladilnik. Testo razvaljamo približno na 1 mm debeline in s kozarcem razrežemo v kroge. Na sredino vsakega...
Lena baba
Vse sestavine zmešamo in maso zlijemo v pekač, v katerega smo prej položili papir za peko. Pečemo na 200 stopinj dobrih 30 minut - skorjica naj malenkost porjavi.
Sočen biskvit z jagodami
Iz naštetih sestavin naredimo gladko, tekoče testo, ki ga vlijemo v namaščen in pomokan pekač. Pečemo približno 30 minut na 180 - 200 stopinjah. Biskvit ohladimo, nato ga prerežemo...
Pecivo z grozdjem
Mešamo jajca in sladkor, da penasto narastejo, dodamo ostale sestavine, dobro premešamo, vlijemo v pekač in po masi potresemo grozdje. Vse skupaj damo peči.
Spomladansko pecivo
Za testo: zamesimo prhko testo iz vseh sestavin in ga razdelimo na dva enaka dela. En del razvaljamo in ga položimo v s papirjem podložen pekač velikosti 26 X 40 cm. Drugi del pustimo...
Jabolčni biskvit
Biskvit: sladkor in rumenjake penasto umešamo, dodamo preostale sestavine ter sneg beljakov. Polovico testa vlijemo v pekač in damo v pečico, da malo zakrkne (cca. 15 minut). Potem...
Torta Kulinarika
1. Za podlago: segrejemo pečico. Ločimo rumenjake od beljakov. V beljake kanemo malo soli in zamešamo v trd sneg. Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodajamo žlice mletih lešnikov...
Čokoladna Kulinarika
1. Za podlago: v banjomariji stopimo jedilno čokolado. Segrevamo pečico. Ločimo rumenjake od beljakov. V beljake kanemo malo soli in zamešamo v trd sneg. Rumenjake in sladkor penasto...
Jabolčni mafini s kremo
Beljake stepemo v trd sneg, rumenjake pa s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem stepemo v gladko maso. Jabolka zmeljemo z mlekom v kašo in jih dodamo skupaj z oljem in limoninim sokom...