- Iskali ste:
-rum x
krema x
-gorčica x
-vino x
Krem karamel
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZmešamo sladkor in jajca, dodamo vanilijev sladkor in na koncu mleko. V kozici na ognju prepražimo sladkor tako, da ga ves čas mešamo. Sladkor spremeni barvo in postane temno, temno...
Torta za obhajilo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej spečemo biskvit iz šestih jajc. Beljake ločimo od rumenjakov, stepemo sneg, dodamo sladkor, rumenjake in nazadnje še moko. Maso vlijemo v pekač in spečemo. Ko je biskvit hladen...
Pisane kocke
Zamesimo gladko testo in ga razdelimo na 2 dela. V hladilniku naj počiva 1/2 ure. Eno polovico razvaljamo in spečemo na narobe obrnjenem pekaču, drugo polovico razvaljamo in prelijemo...
Medene kocke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin zamesimo testo in ga pustimo čez noč počivati. Naslednji dan ga razdelimo na 3 dele (lahko na 4 dele, odvisno koliko plasti želimo) in vsakega posebej razvaljamo. Jaz si...
Sočno cimetovo pecivo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: Beljake stepemo v sneg. Posebej penasto vmešamo rumenjake, jim dodamo vanilijev sladkor in sladkor ter stepamo. Ko masa naraste in postane penasta, postopoma dodamo še jogurt....
Torta vredna greha - čokoladna
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto umešamo rumenjake s sladkorjem in vanilijo in v to maso (ne z mešalcem) počasi umešamo vse ostale sestavine. Priporočam, da moko s pecilnim praškom in dobro stepene beljake...
Torta vredna greha - sadna
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake penasto umešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. V to maso vmešamo moko in pecilni prašek ter stepene beljake (morajo biti zelo trdi; ko jih stepamo, dodamo malo sladkorja,...
Vanilijeva krostata s sadjem
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSestavine za testo zmešamo in po potrebi dodamo malo hladne vode. Testo mora najmanj eno uro počivati v hladilniku. Medtem skuhamo puding in pustimo, da se ohladi. Ko je hladen, dodamo...
Skutine ledene kocke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Kekse zmeljemo, dodamo margarino ter orehe (ali lešnike ali mandlje). Damo v pekač (21x40) in pečemo 10 minut pri 170 stopinjah. Krema: Fino, gladko zmešamo skuto, sladkor, rumenjake,...
Karamelno - čokoladne rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBeljake in polovico sladkorja stepamo, da lepo naraste (postane trdno), rumenjake in ostali sladkor penasto stepemo, nato dodajamo (v rumenjake) postopoma ob neprestanem mešanju olje...