Pečena paprika s kislo smetano
Najprej operemo paprike (po želji odstranimo tudi kožico), jim odstranimo semena in jih narežemo po dolgo. V ponev damo žlico olja in dodamo narezane paprike. Paprike pečemo, dokler...
Riž s tuno in koruzo
Skuhamo riž (solimo). Nato na vročo margarino ali maslo damo 2 žlici kisle smetane in sirček. Ko se stopi, dodamo tuno in koruzo. Premešamo in dodamo riž ter ščepec vegete. Vse skupaj...
Tortilje a la Urška
Meso najprej narežemo na majhne koščke (da jih bomo lahko zavili v tortiljo). Nato meso posolimo, popopramo in malo posujemo s čilijem, baziliko, vegeto ter s peteršiljem. Meso na vročem...
Mesne miške
Najprej narežemo čebulo, česen in damo v malo večjo posodo. Zraven dodamo še meso, jajca, kislo smetano, sol, poper in vegeto (po želji), nato dobro premešamo in dodamo še malo po malo...
Tortilje s piščancem in zelenjavo
V ponvi segrejemo približno eno jedilno žlico olivnega olja, nato v ponev damo na majhne koščke narezan piščančji file in ga popražimo, dokler ne izgubi rožnate barve. Nato dodamo nasekljano...
Polpeti drugače
Čebulo prepražimo na olju. Vse navedeno zmešamo skupaj. Česen moramo prej zdrobiti. Sol dodamo zelo previdno, saj je tudi sojina omaka slana. Drobtinic pa damo po potrebi, da se vse...
Piščanec v janeževi omaki
Popražimo čebulo, dodamo osoljena piščančja bedra, jih popečemo na obeh straneh, dodamo malo vode in čajno žličko janeža, na koncu dodamo še sok stisnjene pomaranče. Postrežemo lahko...
Tropske mesne kroglice
Mesne kroglice naredim po receptu, ki sem ga objavila na kulinariki pod naslovom polpeti drugače. S tem, da v maso dam še origano in malo bazilike. Vse ostalo navedeno zmešamo v posodi,...
Arepas
V posodo damo belo koruzno moko, ščepec soli, malo masla in prelijemo z 1 dl mlačnega mleka. Maso gnetemo z rokami, dokler ne nastane gosto testo. Nato iz delčka testa oblikujemo kroglico...
Hitra marelična sladica
Štirioglat podolgovat globji pekač obložimo s PVC folijo. Rolade narežemo na rezine. Z njimi obložimo dno in stene pekača, nekaj kosov prihranimo, da bomo z njimi pecivo na koncu prekrili...