Por s polivko
Por razpolovimo, narežemo na cca. 5 cm dolge rezine, skuhamo, položimo na krožnik in ohladimo. Vse ostale sestavine zmešamo v multipraktiku ter jih polijemo čez por.
Solatni krožnik s piščančjim mesom in medenim prelivom
Meso: piščančja prsa narežemo na tanke trakove in jih posolimo, popopramo, dodamo malo timijana in malo rožmarina ter premažemo z žlico gorčice. Pustimo, da se okusi prepojijo in se...
Polpeti drugače
Čebulo prepražimo na olju. Vse navedeno zmešamo skupaj. Česen moramo prej zdrobiti. Sol dodamo zelo previdno, saj je tudi sojina omaka slana. Drobtinic pa damo po potrebi, da se vse...
Tropske mesne kroglice
Mesne kroglice naredim po receptu, ki sem ga objavila na kulinariki pod naslovom polpeti drugače. S tem, da v maso dam še origano in malo bazilike. Vse ostalo navedeno zmešamo v posodi,...
Zrezek po cigansko
Zrezke začinimo s soljo, vegeto, poprom, gorčico. Na olju prepražimo čebulo in česen, tako da čebula postekleni. Paradižnik nasekljamo na drobne koščke in ga skupaj z narezano papriko...
Majhni babičini prigrizki
Masa: nariban sir in šunko, narezano na majhne kocke, narezano trdo kuhano jajce in malo narezanih kislih kumaric damo v eno posodo in rahlo zmešamo. Dodamo nasekljan peteršilj, malo...
Slane mumije
Za začetek zvaljamo testo pice na ravni površini. Nato z nožem iz testa izrežemo tanke trakove. Hrenovko začnemo povijati na dnu in nadaljujemo proti vrhu. Sem in tja pustimo nekaj...
Naj francoska solata
Narežemo korenje na male kockice in ga skuhamo v slani vodi, enako naredimo s krompirjem. Odcedimo in ohladimo. Tri trdo kuhana jajca narežemo na kockice in vse tri sestavine pretresemo...
Gorčična omaka
V ponvi raztopimo maslo, ko je dovolj vroče (malo že cvrči), dodamo moko in jo zlato rumeno popražimo, da se razpusti. Nato prilijemo jušno osnovo oz. juho iz kocke, med dolivanjem...
Marcovi kruhki
Francosko štruco narežemo na centimeter debele rezine in jih zložimo v pekač, v katerega smo poprej dali peki papir. Šunko narežemo na majhne koščke, sir pa naribamo. Stresemo ju v...