gratiniran puranov file
priprava Fileje varčno začininimo s sveže mletim poprom, potem pa jih po obeh straneh tanko namažemo z gorčico. V ponvi segrejemo maslo, na katerem fileje po vsaki strani pečemo po...
jajčna omaka z mleto rdečo papriko
priprava Jajci v trdo skuhamo; gl. trdo kuhano jajce. V trdo kuhani jajci olupimo, potem pa izločimo rumenjaka, ki ju v skledo pretlačimo skozi gosto cedilo. Rumenjakoma dodamo gorčico...
cvetačna kremna juha s camembertom
priprava Cvetačo očistimo in razcvetkamo; gl. nasveti. V loncu pristavimo mleko, 5 decilitrov vode (gl. nadomestek), razcvetkano cvetačo in gorčico. Zavremo in počasi kuhljamo 20 minut....
lososov file s porovim pirejem in praženimi lisičkami
priprava V skodelici gladko razmešamo arašidovo olje, gorčico in piment. Z mešanico premažemo lososove fileje. Krompir olupimo, zrežemo na kocke, pristavimo v hladni soljeni vodi, zavremo...
beluševi vršički in agrumi v solati
predpriprava V posodi pristavimo vodo za kuhanje beluševih vršičkov; posolimo. Agrume olupimo, vključno tanko belo (pod)kožico, in narežemo na kolesca. Sok prestrežemo. Pršut hrustljavo...
cvetača in redkvice v solati
priprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za kuhanje cvetače. Cvetačo očistimo, razdelimo na cvetke in stresemo v krop, v katerem jo skuhamo na zob. Redkvice očistimo in zrežemo...
tunin file s praženimi lisičkami na rukoli
priprava Lisičke očistimo ter po potrebi oprhamo pod tekočo hladno vodo in dobro posušimo; večje razpolovimo. Čebulo očistimo in zrežemo na kolesca. V ponvi segrejemo 4 žlice olja,...
trdo kuhana jajca z avokadovim nadevom
priprava V soljeni (gl. triki) vodi v trdo skuhamo jajca; gl. nasveti. Kuhana jajca ohladimo, olupimo, po širini razpolovimo in izdolbemo rumenjake. V posodo električnega mešalnika...
Riž s piščančjim filejem v curry omaki
Posebaj skuhamo riž (za 4 osebe cca 2 kavni skodelici riža). Meso narežemo na koščke in ga potresemo s curryjem in česnom v prahu. Dodamo eno vilico (ja, vilico:)...pribl. eno žličko...
Piščančji koščki s curryem v jogurtovi omaki
Piščančje prsi umiješ, osušiš s papirnato brisačo in narežeš na koščke (približno 2×2 cm velike). V skledi zamešaš moko, curry, ter sol in poper po želji. Piščančje koščke v skledi...