Kotleti v mešanih okusih
Krompir narežemo na malo debelejše lističe in ga dodamo narezani čebuli. Papriko narežemo na trakove, korenček pa razdelimo na več podolgovatih delov. Vse skupaj zmešamo in mešanici...
Poli biftek
Zmeljemo poli salamo, posolimo, popopramo, dodamo čebulo, majonezo, gorčico, feferone, sardeline fileje, česen, mlete rdeče paprike, sesekljan zelen peteršilj ... Dobro premešamo, pokrijemo...
Solata s svežim fižolom
Fižol skuhamo v slani vodi do mehkega. Vse ostale sestavine dobro zmeljemo ali pa narežemo na drobno ter pustimo vreti 15 minut. Dodamo kuhan fižol v zrnju ter zopet pustimo vreti vse...
Lutenica
Paradižnik olupimo in kuhamo 1 uro, paprike opečemo in olupimo, potem jih narežemo na 1 cm trakove. Vse sestavine kuhamo še 1 uro, potem damo v kozarce za vlaganje.
jagnječji kari z zelenjavo in čičerko
priprava Čebulo, ingver in česen olupimo in ločeno drobno sesekljamo. Čilija razsemenimo in drobno narežemo. Meso operemo, obrišemo in narežemo na kocke. V posodi segrejemo olje, na...
brancinov file, krompir in črne olive v pečici
priprava Paradižnik in papriko narežemo na kockice. Pečico segrejemo na 180 °C. Črne olive razpolovimo, feferone pa očistimo in narežemo na kolesca. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo....
pekoče klapavice s česnom in koriandrom
predpriprava Školjke temeljito očistimo. Beli in svetli del pora očistimo; dve stebli grobo sesekljamo, enega pa narežemo na lističe (gl. fotografijo). Belušno zeleno očistimo, olupimo...
Zapečen fižol
Na olju kratko popecite na kolute narezane klobase. Dodajte sesekljano čebulo, na kocke narezano svežo papriko in feferon. Zelenjavo s klobasami med neprestanim mešanjem pražite na...
Kokošji lonec
Kokoš operemo, osušimo in razrežemo na šest delov. Zelenjavo očistimo in operemo.V slano vodo damo kokošje meso, zelenjavo, čebulo, poper in feferone ter počasi pokrito kuhamo do mehkega....
Brancin v najboljši družbi
Pečemo v pečici, 45 minut pri 180 stopinjah. Dobro bo vse, tudi zelenjava in omaka, zato z ribo, pripravljeno na ta način, nasitimo tudi večje omizje, saj bomo omako z užitkom pomazali...