Biskvit v listnatem testu
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto mešamo. Beljake stepemo v sneg, jih dodamo jajčni masi, dodamo mlete orehe, naribano čokolado in rum. Narahlo premešamo, testo tanko...
Griloške
Sladkor spražimo, da bo svetlo rumene barve. Dodamo margarino ali maslo in smetano in kuhamo cca. 20 minut, da se sladkor stopi. Na koncu dodamo grobo zmlete orehe. Polijemo po oblatih...
Orehova torta s karamelno kremo
Okrogel model premera 24 cm obložimo s peki papirjem. Beljake stepemo v trd sneg ob počasnem dodajanju sladkorja. Previdno vmešamo moko in orehe. Pečemo na 180 stopinj kakih 30 minut....
Orehovi rogljički (brez jajc in mleka)
V moki zdrobimo maslo, dodamo vse suhe sestavine in jih med seboj premešamo. Dodamo tekočino in zgnetemo testo. Takoj oblikujemo klobaso, jo narežemo na centimetrske kolobarčke in oblikujemo...
Orehova torta iz ajdove moke
Zmešamo rumenjake s sladkorjem, narahlo vmešamo beljake in moko (kot za rolado). Pečemo na peki papirju, ohlajeno prerežemo in namažemo z nadevom, po vrhu pa polijemo še preliv.
Božični sadni kruh
Suhe slive skuhamo v pol litra vode. Ohlajeno slivovo vodo damo k moki in zmešamo s sadjem, ki smo ga prej narezali na manjše koščke. V maso nato dodamo še ostale sestavine in dobro...
Napolitanke s figami in orehi
Fige zmeljemo v mlinčku za meso. Mleko damo kuhati in ko zavre, dodamo sladkor ter ga kuhamo na najmanjšem ognju, dokler ne porjavi (prbl. 2 uri). Dodamo fige in kuhamo še 5 minut,...
Želvice
Moko, margarino, rumenjake, sladkor in vino na hitro zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v folijo in za 1 uro damo v hladilnik. Pečico segrejemo na 180 stopinj (ventilacijsko pa na 160...
Husarski poljubčki
Najprej penasto umešamo margarino, sladkor in vanilijev sladkor, umešamo še jajce in rumenjak in nazadnje dodamo še mlete orehe in moko (nazadnje bo verjetno treba testo pregnesti kar...
Štangice (Paličice)
Iz orehov, sladkorja, drobtin in rumenjekov ugnetemo čvrsto testo in ga na tanko razvaljamo. Nato iz beljakov napravimo trd sneg in mu postopoma dodajamo sladkor. Mešamo, dokler se...