Ajvar iz pečenih paprik in jajčevcev
Obe vrsti paprik operemo in popečemo na žaru ali v pečici, položimo v posodo, pokrijemo s krpo in pustimo, da se ohladijo, nato jih olupimo. Posebej v pečici ali na žaru spečemo jajčevce,...
Namaz iz melancan
Papriki očistimo semena, zavremo vodo in kis ter dodamo pest soli. Paprike kuhamo 10 minut, nato v isti raztopini kuhamo melancane 20 minut. Kuhane olupimo in vsaj delno očistimo pešk....
Urnebes solata
Skuto posolimo, feferone zmeljemo, rumenjake pretlačimo, česen stremo, potem dodamo ostale sestavine in vse skupaj zmešamo z mešalnikom v gladko zmes. Postrežemo kot pikantno predjed...
Kotleti v mešanih okusih
Krompir narežemo na malo debelejše lističe in ga dodamo narezani čebuli. Papriko narežemo na trakove, korenček pa razdelimo na več podolgovatih delov. Vse skupaj zmešamo in mešanici...
Melancane z orehi
Melancane narežemo po dolžini na rezine primerne debeline - tako kot jih režemo za peko na žaru. Damo jih v posodo in posujemo s soljo, pokrijemo in pustimo stati dobrih 40 minut. Medtem...
Namaz iz sojinih kosmičev
Sojine kosmiče prelijemo z mlekom, tako da so pokriti in jih namakamo nekaj minut. Potem jih 5 minut kuhamo, nekoliko ohladimo in dobro odcedimo skozi kuhinjsko krpo. Stresemo jih v...
Poli biftek
Zmeljemo poli salamo, posolimo, popopramo, dodamo čebulo, majonezo, gorčico, feferone, sardeline fileje, česen, mlete rdeče paprike, sesekljan zelen peteršilj ... Dobro premešamo, pokrijemo...
Solata s svežim fižolom
Fižol skuhamo v slani vodi do mehkega. Vse ostale sestavine dobro zmeljemo ali pa narežemo na drobno ter pustimo vreti 15 minut. Dodamo kuhan fižol v zrnju ter zopet pustimo vreti vse...
Lutenica
Paradižnik olupimo in kuhamo 1 uro, paprike opečemo in olupimo, potem jih narežemo na 1 cm trakove. Vse sestavine kuhamo še 1 uro, potem damo v kozarce za vlaganje.
Zrezek Stroganov
Priprava z govedino: meso narežemo na kocke, posolimo in popramo, pokapljamo z malo Worchester omake in sojino omako (pazimo, ker je slano), pustimo stati cca. 1 uro. Nato jih v vročem...