Rigo jancsi
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto vmešamo, nato dodamo vodo, olje, moko, pecilni prašek in kakav ter trd sneg iz beljakov. Vlijemo v pomaščen pekač in spečemo. Hladno...
Čebelji pik
Krema: iz mleka, sladkorja, pudinga, moke oz. gustina skuhamo gosto pudingovo kremo. Ko se ohladi, ji dodamo posebej stepene rumenjake, vino, sneg iz beljakov, na koncu dodamo še stepeno...
Bela limonina pita
Vse sestavine za testo zgnetemo. Testo pustimo počivati vsaj pol ure na hladnem. Razdelimo ga na 3 ali 4 dele, razvaljamo in spečemo na narobe obrnjenem pekaču. Nadev: 1/2 l mleka,...
Ameriški ponvičniki
Maslo raztopimo v majhni posodi in ga nekoliko ohladimo. Stepemo jajci. Zmešamo moko, pecilni prašek in sol, dodamo jajci, maslo, sladkor in mleko ter z električnim mešalcem stepemo...
Sadna pita
Maslo zmešamo s sladkorjem. Dodamo jajca in sol ter mešamo naprej. Ročno vmešamo še moko in pecilni. Razmažemo po namaščenem pekaču. Potresemo narezano sadje (tako, da pokriva celotno...
Srčeva torta
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo, dodamo moko in pecilni prašek. Zmes vlijemo v pomaščen in pomokan model srca in pečemo približno 25 minut na 170 do 180 stopinjah....
Poročni srčki
Iz navedenega zamesimo testo (jajca, sladkor in margarino stepamo, nato dodamo presejano moko s pecilnim praškom). Razvaljamo na tenko in z obodcem izrežemo srčke - pol celih in pol...
Marjetice
Iz navedenih sestavin zamesimo gladko testo, ga razvaljamo in z obodcem izrežemo marjetice. Polovici marjetic še na sredini izrežemo manjše krogce. Pečemo pri 200 stopinjah nekaj minut....
Dukati - Cekini
Jajca, sladkor, margarino, vanilijev sladkor in malo ruma mešamo, da nastane gladka masa. Dodamo moko s pecilnim praškom in umesimo testo, ki ga razvaljamo. Z obodcem izrežemo kroge,...
Linški kokosovi piškoti
Iz navedenih sestavin ugnetemo testo, ki naj počiva vsaj 1 uro. Na tanko razvaljamo in izrežemo piškotke. Polovico piškotkov pustimo celih, drugi polovici na sredi vtisnemo luknjo npr....