- Iskali ste:
-skuta x
bučke x
-paradižnik x
-pršut x
pelati x
Zelenjavna lazanja s piro
Ostale jedi - www.kulinarika.netPo navodilu na ovitku skuhamo piro (v vreli, osoljeni vodi jo na zmerni temperaturi kuhamo okoli 20 minut). Na olju prepražimo na kolesca narezan por, korenček in bučko. Zalijemo s...
Piščančja stegna po provansalsko
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančja stegna začinimo s soljo, poprom in suhim česnom v prahu ter jih pustimo stati eno uro v hladilniku. Bučko in malancan olupimo in ju narežemo na kockice. Čebulo in česen drobno...
Bučke polnjene z mletim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMleto meso (jaz vzamem pol svinjine in pol puranjega stegna brez kosti in kože - je zelo sočno) damo v skledo ter primešamo rumenjake in drobtine. Prilijemo 2 žlici olivnega olja in...
Špageti s tuno in bučkami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olju prepražimo dve na kocke narezani bučki (neolupljeni). Pražimo toliko, da rahlo spremenijo barvo. Dodamo tunino iz pločevinke, vendar brez olja. Še nekaj sekund pražimo, zalijemo...
Pisane testenine
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPiščančje meso narežemo na manjše koščke in ga polijemo s sojino omako (2 - 3 žlice) ter pustimo stati kako uro. Vso zelenjavo zrežemo na kocke. Sesekljano čebulo prepražimo na olivnem...
Mesno - zelenjavna lazanja
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNajprej naredimo bešamelno omako: maslo in moko na hitro prepražimo (ne sme porumeneti). Zalijemo z mlekom in kuhamo cca. 5 minut. Dodamo parmezan in kuhamo še nekaj minut. Nato odstavimo...
Rozitzin djuveč
Enolončnice - www.kulinarika.netMeso narežemo na 2x2 cm velike kose, jih posolimo in v ognjevarni posodi na vroči plošči na hitro zapečemo, kakšnih 5 minut. Potem dodamo grobo nasekljano čebulo, na 2x2 cm velike kose...
Sojina zeliščna lazanja
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netOsnova: 500 g testenin za lazanjo (jaz uporabljam tiste, ki ne potrebujejo dodatnega predkuhanja). Sicer sledite postopku, ki ga navede proizvajalec. Sojina masa: na ognju segrejemo...
Ječmenova kaša s tuno
Predjedi - www.kulinarika.netJečmenova kaša: v vrelo vodo, v kateri smo skuhali jušno kocko, damo ječmenovo kašo. Čas kuhanja je 15 - 20 minut. Tunina osnova: v ponvi na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo...
Musaka z bučkami
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo, papriko, pelate in eno bučko na drobno sesekljamo. V ponvi najprej prepražimo čebulo, dodamo papriko, bučko, na kratko prepražimo, dodamo meso, solimo, popopramo, posujemo majaron...