- Iskali ste:
-skuta x
jajca x
marmelada x
rum x
biskvit x
Čebelji pik
Krema: iz mleka, sladkorja, pudinga, moke oz. gustina skuhamo gosto pudingovo kremo. Ko se ohladi, ji dodamo posebej stepene rumenjake, vino, sneg iz beljakov, na koncu dodamo še stepeno...
Smrkci
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa biskvit dobro stepemo jajca in sladkor, da se naredi penasta masa, dodamo olje in mleko, nato še moko s pecilnim praškom in orehe. Pečemo v pekaču srednje velikosti. Ko je biskvit...
Malinovo - jogurtova sanjsko fina torta
Jajca, sladkor v prahu in vanilijev sladkor zmešamo zelo penasto. Vmešamo moko in vlijemo maso v pomaščen in pomokan model (26 cm premera). Pečemo v pekaču ogretem na 180 stopinj 12...
Prijatelj noči
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: beljake stepemo v trd sneg. Vanj po žlicah dodajamo sladkor. Posamično dodajamo rumenjake. Dodamo še moko in premešamo. Spečemo dva biskvita (15 minut na 180 stopinjah). Nadev:...
Tribarvni rumov kolač
Iz sestavin za biskvit, ki jih enostavno zmešamo skupaj (po vrstnem redu, kot napisano, najprej mešamo tekoče sestavine v mešalniku - do moke - kakih 5 minut, nato dodamo ostalo in...
Čokoladna torta s kavno kremo
Biskvit: v trd sneg počasi dodajamo sladkor in rumenjake ter zamešamo moko, pomešano s pecilnim praškom, kakavom, orehi in raztopljeno margarino. Testo pečemo pri 200 stopinjah 30 minut....
Puding bomba
Najprej skuhamo puding in ga dobro ohladimo. Ko se puding hladi, naredimo ostalo. Biskvit: penasto zmešamo jajca, sladkor, vanilijev sladkor, rumov sladkor (če nimate, uporabite 2 vanilijeva...
Limetina torta
Iz navedenih sestavin zgnetemo krhko testo, ki naj nekaj časa počiva v hladilniku. Razvaljamo ga na velikost tortnega dna, prepikamo z vilicami in pečemo na tortnem dnu, obloženem s...
Jaffa trikotniki
Priprava: jajca, sladkor in vanilin sladkor zmešamo, dodamo mleko in olje ter moko (pol mehke, pol ostre) s pecilnim praškom. Pečemo 45 minut pri 190 stopinjah. Še vroče pecivo po notranjosti...
Jurčki obliti s čokolado
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSestavine za stebla zgnetemo v testo in damo v hladilnik za pol ure. Enako naredimo s testom za klobuke. Ko je čas že minil, prižgemo pečico na 180 stopinj.Testo za stebla zvijemo za...