Zelena rižota
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa malo olivnega olja prepražimo nasekljano čebulo. Dodamo riž in zalijemo z malo vroče vode. Nepokrito kuhamo nekaj minut ali dokler riž ne absorbira tekočine. Premešamo. Nato spet...
Melancani v pečici
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Melancane olupimo, narežemo na 1 cm debele fete, posolimo in pustimo stati 2 do 3 ure. 2. V kozici na čebuli skuhamo paradižnik z dodano baziliko in origanom tako, da dobimo omako....
Italijanski kruh - focaccia
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZmešamo kvas, sol in moko, dodamo olivno olje in toplo vodo (ne dati vsega naenkrat, ker je količina odvisna od moke), premešamo in na pomokani podlagi gnetemo približno 10 minut. Testo...
Polnjeni muffin - kruhki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko, sol, kvas (če je svež, pa kvasni nastavek) zmešamo skupaj in dodamo vodo - ne vem točno koliko, ker sem jo kar iz pipe dolivala v skledo. Zamesimo, damo vzhajat, spet premesimo...
Koromač s parmezanom
Glavne jedi - www.kulinarika.netGomolje koromača očistimo, odrežemo stebla in jih narežemo na krhlje. V posodi jih zalijemo z vodo, dodamo 1 dl belega vina, lovor, solimo in kuhamo, da se malce omehčajo. Odcedimo...
Paradižnik s parmezanom
Solate - www.kulinarika.netParadižnik narežemo na ne preveč tanke rezine, jih položimo na krožnik, popopramo, posolimo in popolnoma prekrijemo z naribanim parmezanom (parmezan naj ne bo iz vrečke).
Pečene bučke
Predjedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in sesekljamo. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo čebulo. Bučke operemo in narežemo na kocke. Dodamo jih v ponev. Primešamo še origano. Vse skupaj dušimo...
Pšenični zdrob z zelenjavo
Predjedi - www.mojirecepti.comV vrelo zelenjavno juho vsujemo pšenični zdrob, solimo in na rahlem ognju kuhamo dokler se ne napne. Odstavimo in pustimo pokrito, da se nekoliko ohladi. Česen olupimo in sesekljamo....
Špinačni narastek s skuto
Predjedi - www.mojirecepti.comPečico vklopimo na 220° C. Z oljem namažemo 4 nepregorne posodice za narastke. V posodi nato zmešamo sesekljano kuhano špinačo, skuto, muškatni orešek, sol in poper. Iz jajčnega...
Ajdovi rezanci z zeleno
Glavne jedi - www.mojirecepti.comGomolj zelene olupimo, narežemo na rezine in do mehkega skuhamo v majhni količini rahlo osoljene vode. Vodi dodamo ščepec moke, da zelena ne potemni. Čebulo olupimo in jo drobno sesekljamo....