Puranji zvitki z bučko in sirom
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučki operemo. Z lupilcem za krompir narežemo nekaj tankih rezin bučke (po celi dolžini) - toliko, da z njimi prekrijemo večji del obeh zrezkov, ostalo drobno narežemo ali nasekljamo...
Masleni namaz
Predjedi - www.kulinarika.netMaslo, sir in rumenjake pretlačimo oz. dobro zmešamo, na koncu dodamo Vegeto, gorčico in drobno sesekljano čebulo. Ko namaz namažemo na kruh ga posujemo še s sesekljanim beljakom in...
Pizza burek
Ostale jedi - www.kulinarika.netPekač namastimo z oljem in prekrijemo s plastjo testa, katerega rahlo premažemo z oljem in to še dvakrat ponovimo. Paradižnikov pire zmešamo s soljo, poprom in origanom ter rahlo premažemo...
Nadevane bučke a la Tjas
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Nasekljamo čebulo in peteršilj. Klobasama olupimo kožo in mesu primešamo eno žlico čebule ter eno žlico peteršilja. 2. Bučke operemo, obrišemo, prerežemo na polovičke po dolžini...
Riž s paradižnikom v pečici
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, na koleščke narezano steblo zelene in papriko. Paradižnika razrežemo na koleščka in shranimo za kasneje. Ko je zelenjava zmehčana, jo zalijemo...
Hladen riž
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netRiž solimo, ga skuhamo in ohladimo. Na drobne kose narežemo olive, kumarice ter sir. Stremo česen in sesekljamo peteršilj ter vse skupaj zmešamo, na koncu dodamo majonezo, malo popopramo...
Sirova omaka za njoke ali testenine
Omake in namazi - www.kulinarika.netMehek sir narežemo na kockice, da se bo hitreje stopil in vse skupaj zmešamo ter postavimo nad paro, da se počasi stopi in poveže. Ob koncu kuhanja omakice (po kakih 6 do 8 minutah),...
Riba za gurmane
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 200 stopinj. Ribe začinimo s soljo in poprom. Zmešamo nasekljano zelenjavo, kislo smetano in sir. Ribe položimo v pekač s kožo navzdol in jih po vrhu namažemo s...
Sirovi makaroni
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 180 stopinj. Makarone skuhamo do polovice. Precedimo jih in zmešamo z naribanim sirom (2/3), stepenima jajčkoma, mlekom, maslom, narezano mozarello. Začinimo s soljo...
Pikanten puran iz voka
Ostale jedi - www.kulinarika.netOperemo zrezke, jih potolčemo ter narežemo na zelo tanke trakove. Sesekljamo čebulo in česen. Vok najprej segrejemo, nato vlijemo vanj malo olja, dodamo prvo čebulo, ko le - ta zarumeni,...