Testenine s klobaso in olivami
Glavne jedi - www.mojirecepti.comKlobaso narežemo na majhne koščke in jo v rahlo naoljeni ponvi pražimo. Med tem ves čas mešamo, dokler klobasa ni pečena. Nato jo odstavimo in počakamo, da se ohladi. V ponvi segrejemo...
Bolonjska omaka s čokolado
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo čebulo. Nato skupaj prepražimo na blagem ognju še meso, da spremeni barvo. Potresemo z moko, rdečo mleto papriko, česnom, dodamo lovorjev list in premešamo....
Piščančja rižota z veliko zelenjave
Glavne jedi - www.kulinarika.netV posodi popečemo čebulo. Ko je zlato - rjave barve, dodamo piščančje meso in korenček ter začinimo z vegeto. Malo popečemo. Dodamo papriko in paradižnik ter počakamo, da spustita tekočino,...
Pisana zelenjavna rižota
Glavne jedi - www.kulinarika.netV zelo vročem voku popražimo na trakove narezano papriko, kolobarčke pora, nato dodamo še paradižnik in nariban korenček. Ko se zelenjava popeče, dodamo še na kockice narezano bučko...
Jajčevci polnjeni z zelenjavnim rižem
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce prerežemo po dolgem na pol, izdolbemo sredico, jo narežemo na manjše koščke in solimo. Damo na cedilo, da sok in s tem gorčina izkaplja. Tudi izdolbljene polovice posolimo...
Polnjeni paradižniki z mletim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Paradižnikom odrežemo del s pecljem, z žličko jih izdolbemo, notranjost posolimo, nato jih obrnemo, da se odcedijo. 2. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo sesekljano čebulo,...
Jin Jang jajčevci
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netJajčevec po dolgem razpolovimo in izdolbemo sredico, tako da ostane manj kot 1 cm mesa. Sredico narežemo in posolimo. Obod jajčevca nasolimo in pečemo na olju od sušenih paradižnikov...
Špargljeva rižota s panceto in kislo smetano
Ostale jedi - www.kulinarika.netPripravimo si šparglje in sicer tako, da jih narežemo na cca 1-2 cm debele kolobarje. Namig: ne pozabimo odstraniti olesenelega dela šparglja. Čebulo popražimo na olju, da porumeni....
Gratinirana čičerika
Čičeriko čez noč namočimo in jo naslednji dan skuhamo skupaj z lovorovimi listi (v ekonom loncu traja 50-60 minut). Na olju prepražimo sesekljano čebulo in česen, dodamo na kockice...
Frk pita
Spečemo palačinke. Dno tortnega pekača ali ponve v velikosti palačink namažemo z dvema žličkama jogurta, toliko, da je dno belo in na to položimo prvo palačinko. To nadevamo s ¾...