Rižota z bučo
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPečico segrejemo na 200 stopinj. Bučo razrežemo na četrtine, odstranimo semenje in olupimo. Meso razrežemo na kocke. Koščke razdelimo po pekaču. Polijemo z 2 žlicami olja in solimo....
Morska rižota a´la tej
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa maslu pražimo morske sadeže (3 do 5 minut), na koncu praženja jih solimo, dodamo vino in malenkost vode. Nato sesekljan peteršilj in česen zmešamo v olju in vse skupaj prilijemo...
Rižota z rdečim vinom
Ostale jedi - www.kulinarika.netOlupljeno čebulo ter olupljeno in razkoščičeno jabolko narežemo na kocke ter na olivnem olju rahlo porumenimo. Dodamo riž, prilijemo rdeče vino, dobro premešamo, zalijemo z zelenjavno...
Rižota s sipami, lignji, raki in šparglji
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSipe in velike lignje očistimo in narežemo, rakce operemo (sam kozicam odstranim tipalke). Šparglje operemo, odstranimo olesenele dele in narežemo na 1 cm dolge koščke. Čebulo in česen...
Ribja juha po Lastovsko
V lonec damo dobre 3 l vode, vanjo pa jušno zelenjavo (kar imamo - korenček, peteršilj, polovico čebule, nekaj strokov česna.....), vejico rožmarina in lovorjev list. Postavimo na štedilnik...
enolončnica iz divjih golobov, riža in zelenjave
priprava Očiščene divje golobe razsekamo na več kosov, ki jih stresemo v lonec in zalijemo s 3 litri hladne vode. Pristavimo ter začinimo s soljo, črnim poprom v zrnu, lovorovim listom...
Polnjene buče s črnim rižem zapečene v pečici
Predjedi - web-kulinarika.siBučke operemo in narežemo na tri dele jedro s pomočjo noža izrežemo in nasekamo na majhne kocke, na nasekljani čebuli katero pražimo prepražimo tudi bučno meso in na kocke narezan paradižnik...
Rižota z morskimi sadeži a la Orlando
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netLignje pokuhamo, da se na pol zmehčajo. Razrezanim dodamo še ostale sadeže in po potrebi še nekaj tekočine. Po petih minutah kuhanja odcedimo tekočino in jo shranimo. Na olivnem olju...
Jajčevci po šibeniško
Ostale jedi - www.kulinarika.netKlapavice, morske školjke s črno lupino, ki jih je pogosto dovolj na tržišču, s ščetko pod tekočo vodo dobro očistimo. Uporabimo le tesno zaprte, odprte zavržemo. Damo jih v naoljenem,...