Poletna solata iz peresnikov
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPeresnike skuhamo in hitro ohladimo pod vodo. Šunko in mozzarello narežemo na kocke, prav tako zelenjavo in vse skupaj zmešamo.
Polenta kebabs
Ostale jedi - www.kulinarika.netInstant polento skuhamo po navodilu na embalaži (izberemo opcijo za bolj gosto polento). Ko je kuhana, ji dodamo 2 kocki topljenega sira in nasekljane liste bazilike, premešamo in polento...
Brodet z lignji
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa olju porumenimo na lističe narezano čebulo, dodamo narezan česen, sesekljan peteršilj, potresemo z moko in ko moka rahlo porumeni, zalijemo z žlico vode ter kozarcem belega vina....
Pečena piščančja bedrca s papriko
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančji bedrci posolimo, popramo, posujemo s česnom v prahu in papriko v prahu ter pustimo nekaj ur (še bolje čez noč), da se okusi prepojijo. Ko želimo pripraviti bedrci, v globoko...
Jajca s paradižnikom
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju zlato prepražimo drobno narezano čebulo. Dodamo ji na koščke narezane paradižnike in pražimo, dokler ne povre vsa voda. Na hitro dodamo jajca, začimbe in mešamo, dokler ne zakrknejo....
Melancani v pečici
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Melancane olupimo, narežemo na 1 cm debele fete, posolimo in pustimo stati 2 do 3 ure. 2. V kozici na čebuli skuhamo paradižnik z dodano baziliko in origanom tako, da dobimo omako....
Hitra zelenjavna priloga
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej operemo vso zelenjavo, paradižniku in papriki odstranimo semenje. Vsako zelenjavo posebej narežemo na večje kocke. V ponvi ali še bolje voku malo ogrejemo olje, dodamo papriko...
Omaka iz gob in zelenjave
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa čebuli in česnu prepražimo gobice, dodamo vso narezano zelenjavo, dodamo začimbe, zalijemo z vodo in pustimo na rahlem ognju dušiti do mehkega. Na koncu potresemo jed z žličko moke,...
Polnjene paprike malo drugače
Glavne jedi - www.kulinarika.netPaprikam odstranimo semena ter jih operemo. Česen in čebulo sesekljamo ter prepražimo na malo olja. Dodamo mleto meso ter pražimo do rjavega. Nato dodamo na kocke narezano slanino,...
Zelenjavni ražnjiči
Glavne jedi - www.kulinarika.netVso zelenjavo (razen paradižničkov in šampinjonov, če so dovolj majhni) razrežemo na približno enako velike koščke. Mlado čebulo in bučke na kolobarje, papriko na pravokotničke itd....