Žlinkrofi s krompirjem
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netIz moke, jajca in vode naredimo testo kot za rezance. Krompir za nadev skuhamo, olupimo in pretlačimo. Pretlačenemu krompirju dodamo sol, segrete ocvirke, jajce in drobtine. Dobro premešamo....
Zavitek z lososom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comOhrovtove liste dobro operemo in jih narežemo. V slani vodi ohrovt kuhamo nekaj minut. Nato ga dobro odcedimo. Čebulo olupimo in narežemo na kolesca. V ponvi segrejemo olivno olje in...
Zavitek z breskvami in banano
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNadev: Breskvine polovičke narežemo na koščke. Banano olupimo in narežemo ter pretlačimo s paličnim mešalnikom. V zmes dodamo cimet (po okusu) in limonin sok, na koncu pa še breskve....
Kmečka pojedina - kislo zelje s krompirjem
Enolončnice - www.kulinarika.netZelje, prekajena svinjska rebra in krompir skuhamo ločeno. Na maščobi prepražimo nasekljano čebulo skupaj z drobno narezano prekajeno slanino, nato dodamo žlico mlete rdeče paprike,...
Drobnjakovi štruklji
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV multipraktik damo vse sestavine, razen testa. Mešamo, da nastane enakomerna zmes in jo pustimo, da se drobtine napojijo. Če sta jajci majhni, dodamo malo več sladke smetane. Nadev...
Mesna rolada
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej pripravimo testo iz sestavin, ki so zgoraj napisane. V skledo vsujemo moko in dodamo vodo. Nato malo pomešamo in dodamo še mleko. Na koncu še zličko smetane in dobro zgnetemo...
Ajdovi krapi s skuto
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netAjdovo moko poparimo in premešamo. Ko se testo ohladi, ga damo na desko, dobro potreseno s pšenično moko. Ugnetemo v voljno testo. Skuto pretlačimo, jo zmešamo s kislo smetano, rumenjakom,...
Žlinkrofi s proseno kašo
Iz sestavin pripravimo rezančno testo in ga pustimo počivati. Med tem pripravimo nadev. Kašo skuhamo in ji primešamo ostale sestavine. Iz nadeva oblikujemo majhne kroglice. Testo tanko...
Mesna pogača – buča
Glavne jedi - www.kulinarika.netMleto meso pražimo na čebuli 10 minut. Začinimo po želji. Ohladimo. Dodamo jajce in krušne drobtine, da dobimo kompaktno maso. Iz mase oblikujemo žogice premera cca. 10 cm. Odmrznjeno...
Burek iz bučk
Glavne jedi - www.kulinarika.netNaredimo vlečeno testo (sama ga vedno naredim doma), ki naj počiva eno uro. Testo raztegnemo, pokapamo s prepraženimi drobtinami, potresemo s skuto, ki smo jo osolili ter na testo direktno...