Žlinkrofi s proseno kašo
Iz sestavin pripravimo rezančno testo in ga pustimo počivati. Med tem pripravimo nadev. Kašo skuhamo in ji primešamo ostale sestavine. Iz nadeva oblikujemo majhne kroglice. Testo tanko...
Mortadelni zavitki
Na maslu prepražimo drobtine, dodamo smetano, sol in špinačo, pokuhamo, malo ohladimo. Medtem zmešamo pivsko testo. V ohlajeno špinačo vmešamo še skuto. S to maso namažemo rezine mortadele...
Bučni tortelini
Iz sestavin za testo zgnetemo trdo testo za rezance. Lahko ga uporabimo takoj, še bolje pa je, če stoji čez noč v hladilniku. Če so jajca manjša, lahko dodamo nekaj kapljic vode. Sestavine...
potica z medom in orehi II
predpriprava Pripravimo kvašeno testo. Čist prt razprostremo po delovni površini in tanko potresemo z moko. Modl namažemo z maščobo, najbolje z maslom, ter potresemo z drobtinami. Nadev....
Krompirjevi štruklji s porom
Neolupljen krompir skuhamo, nato ga še vročega olupimo, "sprešamo", mu dodamo dve jajci, sol ter vse skupaj dobro pretlačimo. Pretlačeno pustimo, da se ohladi. Hladni masi...
Drobnjakovi štruklji
Krompir temeljito opereš in olupiš. Narežeš ga na majhne koščke in ga prestaviš v kozico z osoljeno hladno vodo. Kuha naj se 30 minut. Deset minut lahko pridobiš, če krompir vržeš v...