Goveji vampi
Na olju počasi pražimo čebulo in česen, da zlato porumenita. Dodamo paradižnik in sladko papriko, malo prepražimo, nato vsujemo drobtine, približno toliko, da popijejo tekočino, nekoliko...
Tople kumare
Kumare naribamo, ožamemo in jih na majhni žlički masla ali olivnega olja prepražimo (brez moke). Dodamo kuhan in pretlačen krompir ter vse skupaj zalijemo s krompirjevko, da pride kot...
Skutini štruklji
Vse sestavine damo v posodo in jih dobro zmešamo z mešalnikom. Ko zmešamo, pustimo maso stati cca, 30-45 minut. Nato pripravimo celofan, ki ga namažemo s kokosovim oljem (margarino),...
Pašta-fižol po receptu none Marije
Fižol damo v hladno vodo in ko zavre, ga odcedimo ter damo kuhati v drugo vodo. Panceto ali meso damo kuhat zraven. Malo posolimo in damo 1 lovorov list in kuhamo cca. 1 uro, oziroma...
Bučni tortelini
Iz sestavin za testo zgnetemo trdo testo za rezance. Lahko ga uporabimo takoj, še bolje pa je, če stoji čez noč v hladilniku. Če so jajca manjša, lahko dodamo nekaj kapljic vode. Sestavine...
ljubljanska obara
predpriprava Piščanca razkosamo, očistimo in operemo. Zelenjavo očistimo in narežemo na kocke. Perutninsko juho pristavimo, segrejemo in pustimo na toplem. priprava Čebulo in česen...
mariniran paniran piščančji file v pečici
predpriprava Piščančji file zrežemo na zrezke. Položimo jih v posodo ter s prsti primešamo polovico olja in gorčico. Prilijemo še malo vode, dobro premešamo in mariniramo vsaj 30 minut....
gratiniran koromač s paradižnikom in mocarelo
predpriprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika in koromača. Paradižnike 30 sekund blanširamo, potem pa jih olupimo, razkosamo na osmine in razsemenimo....
gratinirana karamelizirana čebula in zelenjava
priprava Čebulo olupimo in zrežemo na karseda tenka kolesca. Česen olupimo in zrežemo na karseda tenke lističe. V ponvi segrejemo olivno olje, na katerem narezana čebulo in česen, fruktozo...
rolada z listovimi fileji na limonini omaki
priprava Zelenjavo operemo, očistimo in zrežemo na drobne kockice. V ponvi segrejemo olje, na katerem na hitro prepražimo nakockano zelenjavo. Odstavimo in nekoliko ohladimo. Ohlajeni...