Šampinjoni polnjeni s sirom in šunko
Sveže šampinjone (uporabljam bolj velike) operemo, odstranimo peclje in nekoliko izdolbemo lamele na klobukih. Naribamo sir in šunko ter s tem napolnimo šampinjone. Nato jih paniramo...
Pečene paprike po moje
Rdeče paprike spečemo v pečici, ko so pečene (postanejo malo črne) jih pomočimo v mrzlo vodo in olupimo. Semena in pecelj odstranimo. Nadevamo jih s šunko in sirom ali s poljubnim nadevom(zelenjavnim)...
Riževe kroglice moje mame
Riž popražimo na olju, da postane malo steklen, nato zalijemo z malo juhe in mešamo na zmernem ognju. Juho dodajamo toliko časa, da je riž kuhan. Ves čas moramo mešati in paziti, da...
Krompirjeva zmešnjava
Krompir skuhamo, olupimo in narežemo na rezine. Slanino narežemo na kockice in jo v ponvi segrevamo toliko časa, da postekleni. Dodamo narezan krompir, na koščke narezano šunko in začimbe...
kvašen kolač z beluši in šunko
predpriprava Kvašeno testo. V skledi presejemo moko, na sredi naredimo jamico. Vanjo nadrobimo kvas, prilijemo 2 žlici mlačnega (gl. nasveti) mleka in potresemo z 2 žlicama moke iz...
kvašen porov kolač s parmezanom
predpriprava Kvašeno testo. V skledi presejemo moko, na sredi naredimo jamico. Vanjo nadrobimo kvas, prilijemo 2 žlici mlačnega (gl. nasveti) mleka in potresemo z 2 žlicama moke iz...
gnjatne krpice
predpriprava V loncu pristavimo in zavremo vodo za kuhanje testenin. Ognjevaren pekač namažemo z maslom. Šunko narežemo na kockice. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. priprava Pečico...
Španska pita
Sir, kisle kumarice in šunko (ali katerokoli drugo vrsto delikatese) nasekljamo na kockice. Iz ostalih sestavin naredimo testo in umešamo na kockice narezane šunko, sir in kumarice....
Šunka v testu
Testo Maslo raztopimo in ohladimo na sobno temperaturo. Moko in kvas presejemo v skledo, dodamo sol, premešamo in prilijemo raztopljeno maslo. Mlačno vodo dodajamo postopoma, dokler...
Cordon bleu
Telečje zrezke potolčemo, posolimo in popopramo ter na eni strani premažemo s kečapom. Sir in šunko damo na kečap, prekrijemo z zrezkom in spnemo z zobotrebcem. Če imamo debelejše zrezke...