Nadev za piščanca
Žemljice narežemo na majhne kocke in jih prelijemo s sladko smetano in mlekom. Če imamo smetano, pobrano iz domačega mleka (kar je še boljše), povečamo količino mleka. Jajci stepemo...
Kruhovi cmoki - pečeni
Kruh narežemo na manjše kocke, dodamo na drobno narezan česen, peteršilj, vegeto in poper. Premešamo. Margarino stopimo na ognju in zlijemo po kruhu. Dodamo še kislo smetano in jajca....
Bučke nadevane z ajdovo kašo
Na maslu popražimo čebulo, dodamo strt česen, da zadiši in prilijemo nekaj vode. Malo pokuhamo in dodamo korenček in ga dušimo. Dodamo ajdovo kašo in jo prelijemo z vodo in dodamo jušno...
mesna musaka z bučkami
priprava Globlji pekač namažemo z oljem. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerega stresemo sesekljano čebulo in mleto meso. Začinimo s soljo in sveže...
gratinirani špageti z zelenjavo, jurčki in mocarelo
priprava V loncu pristavimo in zavremo vodo za kuhanje testenin. Očiščene gobe narežemo na kockice. Čebulo, korenček in belušno zeleno očistimo in narežemo na kockice. V posodi razpustimo...
krompirjeva musaka z blitvo
priprava Panceto narežemo na drobne kockice; gl. tudi različice. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj in origano osmukamo in drobno sesekljamo. Blitvo temeljito operemo in...
kvašen artičokin kolač
predpriprava Kvašeno testo. V skledi presejemo moko, na sredi naredimo jamico. Vanjo nadrobimo kvas, prilijemo 2 žlici mlačnega (gl. nasveti) mleka in potresemo z 2 žlicama moke iz...
blitvina pita
predpriprava Krhko testo. V skledo presejemo obe moki s pecilnim praškom. Dodamo sol, na vse skupaj pa na koščke narežemo hladno maslo. Sestavine s prsti dobro premešamo, potem pa na...
bučkina musaka z mletim mesom
priprava Bučke očistimo, po potrebi olupimo, narežemo na približno pol centimetra debele rezine in posolimo. V ponvi segrejemo 5 žlic olja za pečenje bučk. Narezane bučke povaljamo...
artičokina pita s skutinim testom
predpriprava Skutino testo. V skledi gladko razmešamo skuto, jajce in olje nevtralnega okusa. Na skuto presejemo moko s pecilnim praškom, dodamo sol in na hitro ugnetemo gladko testo....