Rezultati: 1 - 4 od 4.
Nadev za piščanca
Žemljice narežemo na majhne kocke in jih prelijemo s sladko smetano in mlekom. Če imamo smetano, pobrano iz domačega mleka (kar je še boljše), povečamo količino mleka. Jajci stepemo...
Mesne ladjice
Bučke tanko olupimo, po dolžini razpolovimo ter izdolbemo vsebino, da nastanejo ladjice. Pazite, da ostanejo ladjice na obeh koncih zaprte, da nadev ne bo med pečenjem pobegnil ven...
Kruhovi cmoki - pečeni
Kruh narežemo na manjše kocke, dodamo na drobno narezan česen, peteršilj, vegeto in poper. Premešamo. Margarino stopimo na ognju in zlijemo po kruhu. Dodamo še kislo smetano in jajca....
Gorenjska prata
Priprava jedi: Kruh komplet s skorjo narežemo na kockice in mu dadamo prav tako narezano prekajeno šunko in zravn zmešamo začimbe. Posodo pretresemo, da se sestavine izenačijo. Jajca...