Piščančja prsa
Sojino omako, čili in olje zmešamo. V to mešanico damo piščančje zrezke. Mariniramo jih 1 uro, vmes večkrat obrnemo. V posodi pečemo meso na vsaki strani 4 minute. V drugi posodi dušimo...
Veseli ražnjiči
1. Najprej narežemo meso na majhne koščke. 2. Skupaj zmešamo vse sestavine za marinado in potem to zmešamo skupaj z mesom in pustimo nekaj časa stati (jaz ponavadi pripravim to že večer...
Pite »prevrnjenke«
Zamesimo testo in ga pustimo vzhajati. Če bomo delali več pit, ga razdelimo na toliko delov, kolikor pit nameravamo narediti. Okrogel pekač ali kak drug nepregoren pekač (lahko uporabimo...
Rezine iz piščančjega mesa v šunkinem zavitku
Meso na hitro operemo in posušimo s kuhinjsko krpo. 4 žlice olja segrejemo v ponvi in rezine opečemo iz obeh strani tako, da porjavijo in postanejo hrustljave. Potem jih vzamemo ven,...
piščančji file z grahom
priprava Piščančji file narežemo na koščke. Bučki očistimo na narežemo na večje kocke. Paprike očistimo in zrežemo na rezance. Korenčka očistimo in narežemo na kockice. Česen olupimo...
marinirana zelenjava z žara
predpriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti. Jajčevce, bučke, paradižnik in šampinjone očistimo, operemo in zrežemo na debelejša kolesca oziroma lističe....
špageti z bučkami in repki kozic
predpriprava Repke kozic izluščimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo oziroma posušimo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Približno 2 centimetra dolg košček ingverja olupimo...
zelenjavna terina na žaru
več kot 45 minut - www.gurman.eupredpriprava Skuhamo paradižnikovo omako. Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti. Podolgovato, pločevinasto posodo za terine (prostornina 1,5 litra) tanko...
Krompirjeva solata z rukolo in bučkinimi ruladicami
1. Če imamo čas, skuhamo krompir z lupino, ga nato olupimo in narežemo na rezine. Kadar se nam mudi, si prihranimo čas tako, da krompir najprej olupimo, ga narežemo na rezine in skuhamo....