Pečena polenta brez mesa
Zavremo vodo, dodamo olivno olje in vanjo stresemo koruzni zdrob. Še preden se zgosti, dodamo vse ostale začimbe in kuhamo. Polento postavimo v hladilnik, da se strdi. Pripravimo ostale...
Dušena goveja rebra
Meso posolimo, popopramo in povaljamo v moki. Na olju meso z vseh strani na hitro prepražimo, približno 10 minut. Meso damo na krožnik. V isto posodo stresemo nasekljano čebulo, narezana...
Piščančje tortilje
Piščančje prsi narežemo na majhne kocke in jih popražimo na čebuli. Dodamo na kocke narezano vso zelenjavo, na koncu damo še koruzo in fižol. Ko se vse to kuha, zelenjava spusti veliko...
pekoča koromačeva enolončnica s filejem morske žabe
priprava Koromač očistimo; zelenje prihranimo. Nato ga podolžno razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Čili očistimo, razsemenimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in zrežemo na...
dušena postrv v renskem rizlingu
priprava Postrvi temeljito očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. Nadenemo jih s timijanom, peteršiljem in lovorovim listom, pokapljamo z delom limoninega soka ter začinimo...
dušena telečja krača
priprava Kračo natremo z mešanico soli in sveže mletega črnega popra. Korenček očistimo in zrežemo na tanka kolesca. Belušno zeleno olupimo in grobo narežemo. V kozici pristavimo in...
gratinirane mesne polpete z mocarelo
priprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Bučke očistimo in zrežemo na približno pol centimetra široka kolesca. Paradižnike za 20 sekund potopimo v krop....
goveji ragu s slanino, korenčkom in rdečim vinom
predpriprava Goveje pleče oprhamo pod tekočo hladno vodo, posušimo in zrežemo na približno 3 centimetre velike kocke. Čebulo olupimo in narežemo na čim tanjaš kolesca. Peteršilj osmukamo...
gratiniran koromač s paradižnikom in mocarelo
predpriprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika in koromača. Paradižnike 30 sekund blanširamo, potem pa jih olupimo, razkosamo na osmine in razsemenimo....
gratinirana karamelizirana čebula in zelenjava
priprava Čebulo olupimo in zrežemo na karseda tenka kolesca. Česen olupimo in zrežemo na karseda tenke lističe. V ponvi segrejemo olivno olje, na katerem narezana čebulo in česen, fruktozo...