Pečena polenta brez mesa
Zavremo vodo, dodamo olivno olje in vanjo stresemo koruzni zdrob. Še preden se zgosti, dodamo vse ostale začimbe in kuhamo. Polento postavimo v hladilnik, da se strdi. Pripravimo ostale...
Dušena goveja rebra
Meso posolimo, popopramo in povaljamo v moki. Na olju meso z vseh strani na hitro prepražimo, približno 10 minut. Meso damo na krožnik. V isto posodo stresemo nasekljano čebulo, narezana...
Svinjski file po kozjansko
File operemo in osušimo, ga dobro nasolimo in popopramo, da se poper in sol primeta fileja po vsej površini. Nato ga na vročem olivnem olju v kozici na hitro popečemo z vseh strani...
Piščančje tortilje
Piščančje prsi narežemo na majhne kocke in jih popražimo na čebuli. Dodamo na kocke narezano vso zelenjavo, na koncu damo še koruzo in fižol. Ko se vse to kuha, zelenjava spusti veliko...
Njoki z bolonjsko omako
Njoki: topel krompir pretlačimo. Dodamo jajce in dobro pregnetemo. Dodamo sol, muškatni orešček in počasi dodamo moko. Dobro pregnetemo in razvaljamo. Narežemo na kratke svaljke. Njoke...
pekoča koromačeva enolončnica s filejem morske žabe
priprava Koromač očistimo; zelenje prihranimo. Nato ga podolžno razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Čili očistimo, razsemenimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in zrežemo na...
dušena postrv v renskem rizlingu
priprava Postrvi temeljito očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. Nadenemo jih s timijanom, peteršiljem in lovorovim listom, pokapljamo z delom limoninega soka ter začinimo...
dušena telečja krača
priprava Kračo natremo z mešanico soli in sveže mletega črnega popra. Korenček očistimo in zrežemo na tanka kolesca. Belušno zeleno olupimo in grobo narežemo. V kozici pristavimo in...
gratinirane mesne polpete z mocarelo
priprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Bučke očistimo in zrežemo na približno pol centimetra široka kolesca. Paradižnike za 20 sekund potopimo v krop....
goveji ragu s slanino, korenčkom in rdečim vinom
predpriprava Goveje pleče oprhamo pod tekočo hladno vodo, posušimo in zrežemo na približno 3 centimetre velike kocke. Čebulo olupimo in narežemo na čim tanjaš kolesca. Peteršilj osmukamo...