Ronaldovi piščančji zvitki s pistacijo
V posodi pristavimo vodo za kuhanje zvitkov. Pistacije grobo sesekljamo. Timijan osmukamo. Šunko zmeljemo skupaj s panceto. Nadev: v skledi zmešamo mleto meso, rumenjak, sesekljane...
Svinjski file po kozjansko
File operemo in osušimo, ga dobro nasolimo in popopramo, da se poper in sol primeta fileja po vsej površini. Nato ga na vročem olivnem olju v kozici na hitro popečemo z vseh strani...
Njoki z bolonjsko omako
Njoki: topel krompir pretlačimo. Dodamo jajce in dobro pregnetemo. Dodamo sol, muškatni orešček in počasi dodamo moko. Dobro pregnetemo in razvaljamo. Narežemo na kratke svaljke. Njoke...
mariniran piščanec na žaru z ananasom
priprava Piščanca razkosamo na 4 dele in temeljito očistimo. Marinada. Mlado čebulo očistimo in zrežemo na čim tanjša kolesca. Čilija razpolovimo, razsemenimo in grobo sesekljamo. Česen...
marinirana jagnječja zarebrnica na žaru
predpriprava Česen olupimo in pretlačimo. Poper grobo stremo. V skodelici gladko razmešamo vse sestavine za marinado. Zarebrnice premažemo z marinado. Zložimo jih v posodo, vmes pa...
marinirana zelenjava z žara
predpriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti. Jajčevce, bučke, paradižnik in šampinjone očistimo, operemo in zrežemo na debelejša kolesca oziroma lističe....
Namaz iz rdečega fižola po mehiško
Namočen fižol skuhamo v ne preveliki količini vode, ki smo ji dodali lovorjev list. Kuhamo 30 do 40 min oz. po navodilih proizvajalca (lahko uporabimo tudi ekonom lonec, trajanje kuhanja...
Zelenjavni narastek
Na olju podušimo sesekljano čebulo, dodamo grobo naribano korenje, kolerabo, zeleno, dolijemo malo vina in pokrito dušimo 5 minut. Dodamo na rezance narezano zelje, por in ohrovt, med...
Ohrovtove sarme z gobovim nadevom in slastno paradižnikovo omako
1. Pečico ogrejemo na 250 stopinj 2. Ohrovtovim listom izrežemo sredinsko, olesenelo steblo. Na štedilnik postavimo lonec s slano vodo in jo zavremo. Nato vanjo položimo ohrovtove liste...