Zrezki v jajčno sirovem ovoju
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV posodici zmešamo jajca, nariban parmezan, timijan, rožmarin, baziliko, origano, sol in poper. Piščančje prsi narežemo na zrezke, jih solimo in popramo. Meso povaljamo v moki, nato...
Klapavice "Leon"
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netŠkoljke temeljito očistimo apnenca in trave, ker bodo drugače pogrenile. Damo jih kuhati v primerno veliko kozico. Ko začnejo oddajati vodo, le - to odlijemo in ponovno postavimo na...
Hudičevi rumenci
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke dobro začinimo z zgornjimi začimbami. Gorčico enakomerno razporedimo, vsakemu zrezku dodamo nekaj kapljic olja ter hranimo v hladilniku približno štiri ure. V primerni ponvi...
Zeliščna polenta s feta sirom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV vodo, v kateri bomo zakuhali polento, dodamo olivno olje, stisnjen česen, sol in poper (jaz dodam včasih še žličko vegete). Rožmarin in timijan osmukamo in sesekljamo. Ko voda zavre,...
Aromatični škampi
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.sičesn in petršilj fino naseljamo ter ga na vročem olivnem olju na hitro prepražimo, da zadiši. Zalijemo z vinom in malo pokuhamo, ter nato dodamo pelate ter začinimo. Dodamo škampe in...
Oslič file v foliji z zelišči
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siOslič file narečemo na majhne fileje, solimo popramo. Razgrnemo alu folijo dodamo polijemo z olivnim oljem dodamo začinjene ribje fileje, ter dodamo zelišča. Zelenjavo narežemo na julien...
Hladna goveja pečenka
Glavne jedi - www.kulinarika.netVse začimbe razen lovorja, rožmarina in gorčice zmešamo in prelijemo po mesu. Meso mariniramo čez noč. Pečico segrejemo, položimo meso na aluminijasto folijo, premažemo ga z gorčico,...
Testenine z beluši in češnjevim paradižnikom
V široki ponvi raztopimo maslo pomešano z oljčnim oljem, primešamo paradižnike narezane na četrtine in šparglje narezane na kolobarje. Na močnem ognju vse skupaj pražimo približno šest...