Pašta - pečena
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine skuhamo al dente. Medtem pripravimo omako: na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo česen in kmalu zatem mleto meso. Ko meso ni več krvavo, dodamo na koščke zrezane paradižnike...
Omaka z bučkami
Omake in namazi - www.mojirecepti.comČebulo na drobno sesekljamo, jo damo na vroče olje in jo nekaj časa dušimo. Bučke operemo in narežemo na kocke. Paradižnik operemo in tudi narežemo na kocke. Bučke in paradižnik dodamo...
Vložene bučke
Predjedi - www.mojirecepti.comBučke operemo in narežemo na kocke. V lonec damo bučke, stroke česna, majhne čebule, kis za vlaganje, vodo, olje, sol, baziliko in rožmarin. Zavremo in pustimo kuhati 5 minut. Z zelenjavo...
Mariniran kozji sir
Predjedi - www.kulinarika.netListke rožmarina in bazilike osmukamo ter jih skupaj z žajbljevim listom operemo, posušimo in drobno sesekljamo. Kozji sir narežemo na kockice, posujemo s sesekljanimi zelišči in grobo...
Omaka bolognese
Omake in namazi - www.kulinarika.netV večjo posodo damo čebulo, korenček in zeleno, katerih naj bo približno enaka količina (številke pri sestavinah so okvirne). Dodamo še česen in dušimo, dokler zelenjava ne ovene. Nato...
Krompirjev narastek z bučko
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netŠalotki in česen olupimo in drobno sesekljamo. Bučko olupimo in narežemo na drobne kockice. Fileja inčunov drobno sesekljamo. Rožmarin, majaron, origano in baziliko stremo v možnarju....
Krompirjev pire z baziliko in pinjolami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPinjole pražimo v ponvici brez olja do zlato - rjave barve. Med praženjem stalno mešamo, kajti lahko se hitro zažgejo. Krompir olupimo, skuhamo v slani vodi, odcedimo in pretlačimo....
Hrustljave rezine francoskega kruha
Predjedi - www.kulinarika.netPinjole pražimo do zlato - rjave barve v majhni ponvici (brez olja). Pečico segrejemo na 200 stopinj. Francosko štruco narežemo na rezine, česen olupimo in drobno sesekljamo, rožmarin...
Pizza s piščancem po moje...
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej na hitro vmesimo testo, ki ga zavijemo v plastično folijo in postavimo na hladno vsaj za pol ure. Na žlički olja pražimo na lističe narezan česen kakšno minuto. Dodamo olupljen...
Zeliščna juha z jogurtom
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netDrobno sesekljano čebulo damo na zmerno razgreto olje in mešamo, da čebula postekleni. Potem potresemo z moko in pražimo, da je moka svetlo rjava. Dodamo sesekljana zelišča in orehe,...