Nadevani melancani
Glavne jedi - www.kulinarika.netMelancana očistimo, po dolgem prerežemo in izrežemo sredico. Položimo ju na naoljen pekač v mrzlo pečico nastavljeno na 200 stopinj. Medtem v ponvi na olju prepražimo drobno nasekljano...
Zelenjavni muffini
Predjedi - www.mojirecepti.comKrompir olupimo in narežemo na majhne kocke. Deset minut ga kuhamo v slani vodi, nato ga odcedimo. Pečico segrejemo na 180° C. Vdolbinice pekača na muffine namastimo z maslom in...
Mesni kaneloni
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČesen olupimo in sesekljamo. Paradižnik dobro operemo in narežemo na majhne kocke. Korenje operemo in naribamo. V posodi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo strt česen. Dodamo...
Bučkini zrezki
Predjedi - www.mojirecepti.comOvsene kosmiče prelijemo z mlekom, dodamo naribane bučke, sol, baziliko in muškatni orešček. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Dodamo jo k bučkam. Naribamo sir, ter dodamo jajci....
Koruzni narastek (proja) po provansalsko
Predjedi - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 180 stopinj. Slanino narežemo na drobne koščke, česen in ostala zelišča zelo drobno nasekljamo (količino določimo po okusu). V skledi pomešamo vse sestavine v gosto,...
Pizzaiola
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPeresnike kuhamo 2 minuti. V jensko posodo damo sladko smetano in precejene, trdo kuhane peresnike. Primešamo večino parmezana in scamorze. Prelijemo s paradižnikovo mezgo, ki smo jo...
Krompirček "a la cukrček"
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netOlupimo krompir, ga narežemo na kolobarje in ga damo kuhati. Skuhamo ga do polovice in odlijemo vodo. Krompir iztresemo v plastično posodo in dodamo na drobno narezano manjšo čebulo,...
Bučke polnjene z mletim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMleto meso (jaz vzamem pol svinjine in pol puranjega stegna brez kosti in kože - je zelo sočno) damo v skledo ter primešamo rumenjake in drobtine. Prilijemo 2 žlici olivnega olja in...
Goveji vampi
Na olju počasi pražimo čebulo in česen, da zlato porumenita. Dodamo paradižnik in sladko papriko, malo prepražimo, nato vsujemo drobtine, približno toliko, da popijejo tekočino, nekoliko...
Klapavice "Leon"
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netŠkoljke temeljito očistimo apnenca in trave, ker bodo drugače pogrenile. Damo jih kuhati v primerno veliko kozico. Ko začnejo oddajati vodo, le - to odlijemo in ponovno postavimo na...