Najboljša solata
Zeleno solato operemo in narežemo. Dodamo olive ter narežemo male paradižnike in jih dodamo. Pridamo še nekaj peteršilja ter bazilike. Kis ter bučno olje dodamo po lastnih količinah....
Domača paradižnikova omaka
Paradižnike olupimo in sesekljamo, korenje ter čebulo narežemo na tanke lističe. V srednje globokem loncu segrejemo olivno olje, dodamo korenje ter čebulo in na blagem ognju pokrito...
opečeni kruhki s pečenimi češnjevci in zelišči
priprava Pečico segrejemo na 200 °C. Česen olupimo in skupaj s pinjolami sesekljamo. Mešanici dodamo 2 žlici naribanega parmezana in žlico olivnega olja. Češnjevce razpolovimo in...
zeliščni pesto
priprava V kozici pristavimo vodo za blanširanje česna. Pinjole v suhi ponvi med občasnim mešanjem zlato rumeno prepražimo. Zelišča osmukamo, stresemo v možnar in stremo v pasto, ki...
pikantna sirova omleta z zelišči
priprava Česen olupimo in drobno sesekljamo. Ementalec drobno nastrgamo. V kotličku razžvrkljamo jajca in sladko smetano. Dodamo nastrgan ementalec in premešamo. Zelišča osmukamo in...
jogurtova zeliščna omaka
priprava Zelišča operemo in otresemo do suhega. Peteršilj in baziliko tik pred pripravo osmukamo in drobno sesekljamo. Drobnjak drobno narežemo; gl. nasveti. V skledo nalijemo jogurt....
Pisana polnozrnata štručka
Polnozrnate štručke prerežite in namažite z margarino. Spodnji del štručke obložite s šalotko ali čebulo, naribanim korenjem in s solatnimi listi. Nanje položite rezino šunke, potresite...
Kapeleti s pršutom v svežini krasa
Kapelete skuhamo v osoljeni vreli vodi po navodilih na embalaži. Na oljčnem olju prepražimo por toliko, da se zmehča.Takoj zatem dodamo na rezance narezane bučko in pršut ter sesekljan...