Orada s paradižnikom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comParadižnik operemo, potopimo v vrelo vodo in olupimo. Razpolovimo ga na enake dele. Čebulo olupimo na na drobno sesekljamo. Ribo operemo. Znotraj in zunaj jo solimo in popramo. Čebulo...
Ribji kipnik
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netFileje operemo in posušimo z vpojnim papirjem. Narežemo jih na koščke ter jih temeljito zmeljemo v sekljalniku. Ločimo rumenjake od beljakov. Zmletemu ribjemu mesu primešamo rumenjak,...
Osliči z gobami v pečici
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netZ maslom namaščen pekač ali nepregorno posodo prekrijemo z na listke narezanimi gobami. Nanje položimo s soljo in rožmarinom natrte osliče in jih "potresemo" s kosmiči masla,...
Klapavice "Leon"
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netŠkoljke temeljito očistimo apnenca in trave, ker bodo drugače pogrenile. Damo jih kuhati v primerno veliko kozico. Ko začnejo oddajati vodo, le - to odlijemo in ponovno postavimo na...
Najboljši škampi na buzari
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.net1. školjke očistimo pod tekočo vodo in s krtačo očistimo lupino (na velikem cedilu jih dvakrat preperemo pod tekočo vodo in pustimo cca. 15 minut na cedilu). 2. škampe operemo pod tekočo...
Bučni tortelini
Iz sestavin za testo zgnetemo trdo testo za rezance. Lahko ga uporabimo takoj, še bolje pa je, če stoji čez noč v hladilniku. Če so jajca manjša, lahko dodamo nekaj kapljic vode. Sestavine...
brodet z ribami, sipami, škampi in klapavicami
predpriprava Ribe očistimo; glave odrežemo. Jušno zelenjavo očistimo. Ribja osnova. V posodi pristavimo ribje glave, jušno zelenjavo in približno liter hladne vode. Zavremo in počasi...
gratiniran postrvji file
predpriprava S filejev odstranimo kožo, potem pa jih operemo od tekočo mlačno vodo in posušimo. Začinimo jih s soljo in sveže mletim belim poprom. Plitvo ognjevarno posodo namažemo...
kuhane sardele v belem vinu
priprava Sardele temeljito očistimo in oprhamo pod tekočo hladno vodo. Rožmarin osmukamo in skupaj z žajbljem kar se da drobno sesekljamo. V kozici pristavimo in zavremo vino in deciliter...
Gratiniran paradižnik s polži
Predjedi - web-kulinarika.siče uporabljamo žive polže, jih najprej kuhamo v slanem kropu z limono in lovorjevim listom slabi 2 uri. Nato jih ločimo od hišic. Paradižnike odrežemo, jih izdolbemo in sredico sesekljamo....