Pečen ohrovt
Predjedi - www.mojirecepti.comOhrovtove liste operemo in narežemo na široke rezance. Ohrovt skuhamo do polovice v slani vodi, nato ga dobro odcedimo. Pekač namastimo z oljem in vanj stresemo ohrovt. Začinimo ga...
Ocvrt sir v ohrovtu
Predjedi - www.mojirecepti.comIzberemo 10 listov ohrovta in iz njih izrežemo debele žile. Ohrovt blanširamo v slani vodi, nato ga odcedimo. Na sredino vsakega lista damo rezino šunke in rezino sir. Solimo in popramo....
Večbarvna mesna rolada
Glavne jedi - www.kulinarika.netPripravimo "temno" zmes: govedino sesekljamo, kar lahko napravi že mesar, dodamo polovico stepenega jajca, pol drobtin in začimbe: sesekljan pehtran, zmleto kumino, poper...
Vegi kosilo
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej jajčevce narežemo na kolobarje in jih posolimo, da se izloči voda. Nato jih spaniramo...moka, jajce, drobtine. Korenčke olupimo in jih položimo na srebrno folijo, polijemo z...
brstični ohrovt po milansko
Predjedi - www.gurman.eupredpriprava Brstični ohrovt očistimo in pripravimo za termično obdelavo. Brstični ohrovt zdušimo ali skuhamo; gl. dušen brstični ohrovt, kuhan brstični ohrovt, soparjen brstični ohrovt....
štruklji z brstičnim ohrovtom in vlečenim testom
predpriprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za kuhanje brstičnega ohrovta: Vlečeno testo. V skledo presejemo moko. Na sredi naredimo jamico, v katero nalijemo olje in deciliter...
Ocvrti sir z gnatjo in ohrovtom
Predjedi - web-kulinarika.siOhrovtinim listom obrežemo debele žile in jih zblanširamo v slanem kropu. Nato jih odcedimo in osušimo. V sredino lista položimo rezino gnjati, nanjo damo debelejšo rezino sira, solimo,...
Ohrovtovi polpeti
Glavne jedi - www.kulinarika.netOhrovt skuhamo v slani vodi, dobro odcedimo in sesekljamo. Ohrovtu dodamo prepraženo čebulo in slanino, jajce, sol, česen, poper, peteršilj in odcejeno žemljo. Vse skupaj zmešamo, oblikujemo...
Ohrovtovi hlebčki
Ostale jedi - www.kuhajmo.comOhrovtove liste skuhamo v slani vodi. Kuhane odcedimo, ožamemo in sesekljamo. Dodamo praženo čebulo, druge sestavine ter premešamo. Zmes naj počiva 15 minut, da se drobtine navlažijo....