Francoski toast
Jajce razžvrkljamo in mu dodamo malo mleka ter cimet. Nato v to namočimo toast in ga damo v ponev. Ponev segrejemo z malo količino olja. Toast zapečemo do zlato - rjave barve (par minutk)....
Jajčka s smetano
Stopimo maslo in popečemo jajca, ki jih začinimo z vegeto. Rumenjak na hitro obrnemo, nato ga vzamemo iz ponve, beljak pa še malo popečemo s smetano.
Jajca s pašteto
Čebulo in česen (količina po želji) na drobno narežemo in prepražimo na olju. Ko je prepraženo, vmešamo jajca ter dodamo pašteto. Na koncu še malo posolimo. Dober tek!
Namaz z rukolo
Jajce skuhamo na trdo, ohladimo, olupimo in nasekljamo na drobno. Rukolo oplaknemo v mrzli vodi, osušimo in ravno tako nasekljamo na drobno. Obe sestavini umešamo v sirni namaz Tamar,...
Zdrava bananina omletka brez moke
V posodi razžvrkljamo jajca, dodamo zmečkano banano in premešamo, da se banana enakomerno razporedi. Sladimo in dodamo cimet ter na koncu še toliko otrobov, da je masa dovolj gosta....
Pivsko testo
Jajci dobro stepemo, solimo, dodamo olje, pivo in moko. Zmešamo, da je masa gladka brez grudic, pred uporabo naj testo pol ure počiva.
Pirhi po črnogorsko
JAJCA SKUHAMO IN S FLOMASTROM /BARVA FLOMASTRA NI POMEMBNA/ OZNAČIMO ŽELENO BARVO
Omleta s pršutom in mocarelo
V ponvi segrejte žlico olja. Čebulo in papriko nasekljajte in pražite pet minut. Odstavite, vzemite zelenjavo iz ponve in obrišite maščobo. Stepite jajca in mleko, začinite s soljo...
Naravno barvanje pirhov
Rožnati/lila/roza pirhi: - z vložene rdeče pese odlijemo tekočino, jo nekoliko razredčimo in v njej kuhamo ter ohladimo jajca. Lahko vzamemo polkilski paket zamrznejnih malin, jih odmrznemo,prilijemo...
Gobove (jurčkove) polpete
Jurčke očistimo, operemo, osušimo in jih narežemo na šnite. Na maščobi spražimo čebulo, da porumeni in nato dodamo gobe in česen, solimo, poporamo in pražimo na močnem ognju, da sok,...