Lazanja po naše
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo in meso pražimo v teflonski posodi brez olja. Korenček in gomolj zelene zmeljemo s paličnim mešalnikom in dodamo mesu. Vse skupaj osolimo, dodamo pelate in ostale začimbe. Dušimo...
Špargljeva pita s feta sirom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMaslo sobne temperature narežemo na koščke in vse sestavine za testo zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v folijo in pustimo v hladilniku počivati eno uro. Med tem časom pripravimo ostale...
Zelena solatna bomba
Solate - www.kulinarika.netV posodo damo koruzo, zrežemo paradižnike, papriko in por (na tanke kolobarje) ter zeleno solato. Na koncu dodamo ohlajeno jajce in sir. Sestavine za preliv zmešamo skupaj in polijemo...
Musaka po grško
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce damo za eno uro v slano mlačno vodo, da izgubijo grenkobo. Medtem damo v večjo kozico dve žlici svinjske masti ter na njej prepražimo sesekljano čebulo, dodamo ji na malo narezano...
Jajčni narastek s šunko in gobami
Šalotke in čebulo drobno nasekljamo ter popražimo na vročem olju da postekleni. Dodamo še očiščene in nasekljane gobe. Pražimo nekaj minut in začinimo s soljo in poprom. Gobe ohladimo...