Mesno - zelenjavna enolončnica
Enolončnice - www.kulinarika.netPripravimo mesne kroglice iz mletega mesa (250 g), jajca in začimb in jih na olju malo popečemo. Kasneje jih bomo dali v juho. Čebulo in česen sesekljamo, prepražimo na olivnem olju,...
Ribji kipnik
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netFileje operemo in posušimo z vpojnim papirjem. Narežemo jih na koščke ter jih temeljito zmeljemo v sekljalniku. Ločimo rumenjake od beljakov. Zmletemu ribjemu mesu primešamo rumenjak,...
Vampi po moje
Glavne jedi - www.kulinarika.netZmrznjene kuhane vampe kuhamo v kropu še 20 minut, dodamo kozarec kisa. Nasekljamo peteršilj, česen, čebulo, dodamo odcejene in oplaknjene vampe, na kockice narezan pršut ter vse skupaj...
Vampi - mamini
Glavne jedi - www.kulinarika.netVampe dobro operemo in prevremo, nato jih odcedimo. Zalijemo jih z vročo vodo, dodamo jušno zelenjavo, sol, poper, lovor in kuhamo do mehkega. Ohlajene zrežemo na lističe. Na olju in...
Čuftice v omaki iz jajčevcev
Glavne jedi - www.kulinarika.netMaso za čufte enostavno dobro pregnetemo z rokami in naredimo majhne kroglice ter jih povaljamo v moki. V ponvi jih na olju popečemo z obeh strani in damo na toplo. V isti ponvi, v...
Zelenjavna mineštra s cmočki
Izbrano zelenjavo dobro operemo in narežemo na manjše koščke. Zelenjavo lahko poljubno izbiramo in kuhamo tisto, ki jo imamo. Čebulo drobno narežemo in jo zarumenimo na olju. Dodamo...
Dežnikarice v omaki
Dežnikarice narežemo na rezance. Na drobno nasekljamo česen in peteršilj. Na maslu prepražimo drobtine, dodamo še česen, da zadiši in peteršilj. Zalijemo z vodo, dodamo kocko, sol,...
Svinjski repi v vinski omaki
Enolončnice - www.kulinarika.netRepe damo kuhati z jušno zelenjavo, porom, česnom, lovorjem in jušno kocko. Po potrebi dosolimo in popramo. Vode prilijemo le toliko, da so repi in zelenjava prekriti. Kuhane repe vzamemo...
Raj na zemlji
Glavne jedi - www.kulinarika.netKruh namočimo v mleko. Peteršilj s česnom na drobno sesekljamo in ga dodamo mesu, dodamo tudi na rahlo ožete žemlje, jajce, sol in poper, dobro premešamo (5 - 10 minut). Meso naj počiva...
pirine polpete
priprava Korenček in zeleno očistimo in zrežemo na drobne kockice. Por očistimo, beli del pa drobno sesekljamo. Čebulo in česen olupimo in ločeno drobno sesekljamo. V loncu segrejemo...