- Iskali ste:
-sladkor x
limone x
jajca x
več kot 45 minut x
Ocvrti možgani
Možgane očistimo kožic in žil. Odcedimo jih na kuhinjskem papirju, da se osušijo in jih narežemo na manjše koščke. Koščke možgan paniramo v moki, jajcu in drobtinah, na koncu jih povaljamo...
Piščanec po florentinsko
Pripravimo marinado. Zmešamo sok ene limone, 2 žlici olja in začimbe (razen soli). Marinado polijemo po filejih in jih v njej pustimo 2 uri; vmes večkrat obrnemo. Po 2 urah damo fileje...
ocvrt piščančji file
predpriprava Piščančje fileje narežemo na majhne zrezke, ki jih posolimo in pokapljamo z olivnim oljem in z limoninim sokom. Mariniramo jih 15 minut. priprava Olje v cvrtniku ali v...
svinjski file z nadevom iz orehov in suhih marelic
priprava Nadev. Slanino narežemo na drobne kockice. Česen olupimo in pretlačimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo polovico olja, na katerem prepražimo nakockano...
poširan losos s koprovo majonezo
priprava Čebuli olupimo in razpolovimo, potem pa vanje zabodemo klinčke. Korenčke ostrgamo in zrežemo na večje koščke. Limono razkosamo na četrtine. V večji posodi z debelejšim dnom...
bučni kolač z mandlji
predpriprava Pečico segrejemo na 180 °C. Hruške iz kompota odcedimo, narežemo na drobne kockice in stresemo v skodelico. Pokapljamo jih z 2 žlicama soka iz kompota. Bučino meso...
zeliščni rezanci s kozicami, papriko in koruzo
predpriprava V lončku pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Majaron in timijan osmukamo ter drobno sesekljamo. Zeliščni rezanci. V mešalno posodo stresemo moko. Dodamo jajca,...
zelenjava, jajca in sardelni fileti v solati
priprava Krompir očistimo, pristavimo v hladni vodi, zavremo in kuhamo 30 minut. Jajci položimo v hladno vodo, pristavimo, zavremo, odstavimo in pustimo stati točno 8 minut. V manjši...
marinirane bučke in trdo kuhana jajca
predpriprava V loncu pristavimo vodo za blanširanje, ki jo blago posolimo. V manjši posodi pristavimo vodo za kuhanje jajc. Bučke operemo in narežemo na približno pol centimetra debele...
Cordon bleu
Telečje zrezke potolčemo, posolimo in popopramo ter na eni strani premažemo s kečapom. Sir in šunko damo na kečap, prekrijemo z zrezkom in spnemo z zobotrebcem. Če imamo debelejše zrezke...