Poletne testenine
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMedtem ko damo kuhat testenine, zrežemo zelenjavo na manjše koščke. Ko to naredimo, naredimo še preliv (zmešamo sestavine za preliv), odcedimo testenine in zmešamo vse skupaj. Ko je...
Polnjen paradižnik po moje
Predjedi - www.kulinarika.netIzberemo osem lepih, zrelih paradižnikov. Dobro jih operemo in posušimo. Z ostrim nožem odrežemo paradižnikom zgornji del (kot pokrov) in jih z malo žličko izdolbemo. Pazimo, da ne...
Sirova solata
Solate - www.kulinarika.netSir, kumarice in paradižnik narežemo na tanke rezine, potresemo z nasekljanim peteršiljem, narahlo premešamo, damo na solatni list in prelijemo s prelivom, ki ga pripravimo tako, da...
Solata iz jajčevcev, majoneze in paradižnika
Jajčevce narežemo na lističe, debele slaba 2 cm in spečemo na žaru. Pustimo, da se ohladi. Paradižnik narežemo na kockice velike 2 cm, posolimo in damo na cedilo, da se čim bolj odcedijo....
Tunino - skutna torta
Okroglo posodo obložimo s folijo za živila. Dno obložimo s prvo plastjo toasta, ki smo mu odrezali skorjico. Pripravimo tunin nadev. Tuno odcedimo, zmešamo s parimi žlicami kisle smetane,...
Solata iz surove cvetače
Čvrsto glavo cvetače narežemo na kar se da tanke rezine - lističe. Dodamo na 4 dele razrezan češnjev paradižnik, nakockane kisle kumarice in na kolobarčke nalistano šalotko. Polijemo...
Xxl cheesburger
Glavne jedi - www.kulinarika.netZačinimo meso s poprom,soljo, origanom in peteršiljem in ga dobro pregnetemo. Oblikujemo 4 pleskavice ter jih popečemo. Ko so pečene, nanje zložimo sir, da se malo stopi. Lepinjo prerežemo...
Garnele z jajci
Garnele stresemo na cedilo, da odteče slanica, skuhamo jajca in izdolbemo paradižnike. Jajca sesekljamo in jim dodamo majonezo, poper, sesekljan peteršilj, ščep soli, 2-3 žlice izdolbenega...
Tatarski biftek
Meso zmeljemo na drobno, najbolje, da nam ga pripravi že kar mesar. Zmleto meso damo v posodo in mu dodamo sesekljane sestavine – šalotko, peteršilj, šetraj, česen, papriko in meso...
Ribja pašteta - biftek
Predjedi - www.kulinarika.netV vrelo juho damo ribe in jih kuhamo 2-3 minute. Odcedimo juho, očistimo ribe in jih zmeljemo skupaj s sestavinami za pašteto. Postrežemo z maslom in opečenim toastom.