Morski pes v paradižnikovi omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netV ponvi segrejemo olje, prepražimo čebulo, dodamo steblo zelene. Nato dodamo česen in peteršilj, da zadiši. Dodamo olupljen paradižnik in pustimo kuhati 5 do 8 minut. Dodamo vino, lovorove...
Fižolova juha s krompirjem
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comFižol namočimo v vodi in ga pustimo stati čez noč. V lonec nalijemo 1 liter in pol vode, dodamo fižol, sesekljano čebulo, narezan korenček, narezano zeleno in peteršilj. Kuhamo toliko...
Pizzaiola
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPeresnike kuhamo 2 minuti. V jensko posodo damo sladko smetano in precejene, trdo kuhane peresnike. Primešamo večino parmezana in scamorze. Prelijemo s paradižnikovo mezgo, ki smo jo...
Gobja juha
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo zrezano čebulo in sesekljan česen, dodamo zrezane gobe, solimo in dodamo sok limone in zelišča. Malo podušimo, dodamo na koščke narezan krompir, korenček,...
Polivka za špagete
Omake in namazi - www.kulinarika.netNarezano čebulo in slanino pražimo na olju, da čebula čisto malo zarumeni. Dodamo narezan paradižnik, korenje, česen, peteršilj, zeleno, baziliko. Vse naj lepo počasi vre cca. 3 - 4...
Piščančji ragu z gobami
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso očistimo in vsako bedro narežemo po dolgem na 5 koščkov. Posolimo, pomokamo in posujemo z mečanico začimb. Olje segrejemo in na srednje močni temperaturi meso popečemo, približno...
Dodatek jedem
Kolarabo, korenje in čebulo olupimo. Ves naštete sestavine zmeljemo. Najbolje je, če jih zmeljemo z mašinco za mletje mesa na najmanjšo mrežico, tako se sestavine najbolje zmeljejo....
Najboljša solata
Zeleno solato operemo in narežemo. Dodamo olive ter narežemo male paradižnike in jih dodamo. Pridamo še nekaj peteršilja ter bazilike. Kis ter bučno olje dodamo po lastnih količinah....
paradižnikova omaka
Omake in namazi - www.gurman.eupredpriprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Belušno zeleno in korenček operemo, olupimo in narežemo na drobne zelenjavne kockice. Paradižnik za 30 sekund položimo...
Fižolova mineštra
Fižol skuhamo v vodi, preden je kuhan, ga solimo. Korenček, krompir in zeleno narežemo na fine kockice, por pa na kolobarje. Kuhan fižol dobro odcedimo. V kozici segrejemo olje, dodamo...