Piščančja rižota z zelenjavo
Na olju prepražimo najprej por in korenje, dodamo meso. Podušimo. Nato dodamo riž in zalijemo z jušno osnovo. Po potrebi dolivamo. Malo preden je riž kuhan, dodamo pest zmrznjenega...
Mineštra po ljubljansko
Čebulo olupimo in razrežemo na večje kose. Malo popražimo, toliko, da zadiši, ne do rjavega. Dodamo vsebino 1 konzerve fižola (nujno rjavo). Dolijemo malenkost vode, ravno toliko, da...
kuskus z zelenjavo
predpriprava V posodici pristavimo vodo za blanširanje paradižnikov. Paradižnike za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo. Nato jih odcedimo, olupimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo...
gobova juha z zelenjavo
priprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Belušno zeleno olupimo in drobno sesekljamo. Korenček ostrgamo in grobo naribamo. Gobe očistimo (gl. opombe)...
brokoli s paradižnikom
priprava V kozici pristavimo in zavremo vodo s sezamovim oljem in soljo. Brokoli razdelimo na cvetke in steblo. Steblo olupimo in poševno narežemo, potem pa ga skupaj s cvetki spustimo...
makaroni s tunino
priprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V globlji ponvi segrejemo pol olja, na katerem med občasnim mešanjem posteklenimo sesekljano čebulo. Paradižnika očistimo in drobno sesekljamo;...
klapavice, avokado in kalčki v solati
priprava V kozici zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Kalčke oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. Paradižnika za 20 sekund potopimo v krop. Nato ju odcedimo, olupimo, razpolovimo...
gobova juha
predpriprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Gobe (gl. okvirček) očistimo. Piščančjo osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Belušno zeleno očistimo in...
Golaž z mletim mesom
Na olju prepražimo čebulo, ko porumeni, dodamo meso ter ga malce prepražimo. Dodamo jušno kocko in zalijemo z vodo. Dodamo še paradižnikovo mezgo in malo paradižnikovega koncentrata...