Testenine z zelenjavno omako
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo narežemo in jo damo v lonec. Prilijemo vodo z jušno kocko, dodamo še strt česen in vse skupaj zavremo. Kuhamo približno 5 min da se čebula zmehča. Nato dodamo rdeče vino, na...
Špageti za lačne
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa drobno narežemo čebulo in česen ter ju prepražimo na olju, da dobita zlato barvo. Dodamo meso, lovor, sol, vegeto, poper, malo timijana, origana in majarona, jušno kocko, narezan...
Piščančja paella s pikantno klobaso
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančje perutnice razrežemo v sklepih (vrhnje najmanjše dele prihranimo za juho ali osnovo). Začinimo jih s soljo, poprom in sladko mleto rdečo papriko. Pikantne klobase narežemo...
Kvinojina solata
Solate - www.kulinarika.netKvinojo damo v gosto cedilo in jo temeljito speremo z vročo vodo. Dobro jo odcedimo. Rjavo čebulo drobno sesekljamo in jo na malo olivnega olja pražimo, dokler ne ovene. Dodamo ji na...
Juhica iz bučk
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNajprej seveda nasekljamo vso zelenjavo na manjše kockice, edino čebulo narežemo na tanjše kolobarje ali pol kolobarje. Ko s tem opravimo, najprej na minimalnem ognju in olju popražimo...
pekoča koromačeva enolončnica s filejem morske žabe
priprava Koromač očistimo; zelenje prihranimo. Nato ga podolžno razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Čili očistimo, razsemenimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in zrežemo na...
gosta paradižnikova juha z zelenjavo
priprava Zelenjavno osnovo pristavimo in zavremo. V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Korenčka in bučki očistimo in narežemo na majhne kocke. Paradižnike...
rombov file na belem fižolu s pekočo paradižnikovo omako s kozicami
priprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti. Pekoč beli fižol. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. V globlji ponvi segrejemo olje, na katerem rumeno...
ribja juha z ostrigami in paradižnikom
priprava Jušno zelenjavo očistimo. Ribja osnova. V posodi pristavimo liter vode, vino, ribje obrezke (gl. opombe), jušno zelenjavo (gl. pojasnila), maslo,sol; beli poper in timijan....
zeliščni rezanci s kozicami, papriko in koruzo
predpriprava V lončku pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Majaron in timijan osmukamo ter drobno sesekljamo. Zeliščni rezanci. V mešalno posodo stresemo moko. Dodamo jajca,...