Fižol v solati
Fižol čez noč namočimo v topli vodi. Odcedimo in ga skuhamo do mehkega v slani vodi. Odcedimo, vodo lahko prihranimo za fižolovo juho. Čebulo narežemo na rezine, jo primešamo fižolu...
Regrat
Krompir skuhamo do mehkega. Panceto narežemo na kockice. Kuhan, vroč krompir olupimo in narežemo na kolesca neposredno na regrat. Hitro premešamo. V ponvi segrejemo olje in na njem...
Paprikaš s stročjim fižolom
Na maščobi zdušimo čebulo, dodamo česen, potresemo z rdečo papriko in še malo popražimo. Dodamo govedino ali teletino, zalijemo z malo vode in pokrito dušimo. Na pol zdušenemu mesu...
Moja jota enolončnica
Zelje in olupljen krompir damo v večji lonec in zalijemo s toliko vode, da dobro pokrije zelenjavo. Če je krompir večji, ga samo razpolovimo, manjšega pa pustimo kar celega. Ko voda...
Kisan stročji fižol
Mlado stročje, ki še nima ravitih zrn očistimo, ga stehtamo in za 2 minuti potopimo v vrelo vodo, nato ga odcedimo in ohladimo. Vzamemo primerno posodo - čebriček ali vedro. V vedro...
Krepka mesna enolončnica
1. Meso operemo, narežemo na manjše koščke in ga posolimo s soljo za mehčanje mesa. V večjo posodo vlijemo približno eno žlico olja, ga nekoliko segrejemo in na njem na hitro popečemo...
Pašta-fižol po receptu none Marije
Fižol damo v hladno vodo in ko zavre, ga odcedimo ter damo kuhati v drugo vodo. Panceto ali meso damo kuhat zraven. Malo posolimo in damo 1 lovorov list in kuhamo cca. 1 uro, oziroma...
Sadna crostata
Najprej naredimo krhko testo in v večji posodi zmešamo skupaj prve tri sestavine. V posodo dodamo hladno maslo in dobro premešamo. Nato dodamo še rumenjak in z mešalnikom premešamo,...
Prebranac za žur
Na olju pražimo sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo na majhne kocke narezano slanino in pražimo naprej, da se mastni del slanine pocvre in lepo zadiši. Potresemo s sladko papriko,...
Prebranec
Bel fižol namočimo čez noč, nato ga skuhamo v slani vodi. Ko je že skoraj kuhan, ga odcedimo. Malo vode prihranimo za kasneje. Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na olju. Dodamo rdečo...