Zelenjavna mineštra s cmočki
Izbrano zelenjavo dobro operemo in narežemo na manjše koščke. Zelenjavo lahko poljubno izbiramo in kuhamo tisto, ki jo imamo. Čebulo drobno narežemo in jo zarumenimo na olju. Dodamo...
nadevan piščančji prsni file na belem fižolu
predpriprava Peteršiljevo maslo. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Obe sesekljani živili v kotličku gladko razmešamo z zmehčanim maslom. Piščančje...
bogat čili z mesom
predpriprava Marinada. Viski pristavimo, zavremo, kuhljamo 5 minut, odstavimo in ohladimo. Meso narežemo na majhne koščke. Liter hladne vode zmešamo z ohlajenim viskijem. V tekočino...
beli fižol s krebuljico v solati
predpriprava Fižol operemo, odcedimo in čez noč namočimo v hladni vodi; gl. okvirček. Fižol z vodo vred prelijemo v ekonom lonec ali ekspresni lonec in skuhamo skoraj do mehkega. priprava...
Enolončnica iz stročnic in pire
1. Čičeriko, fižol in piro vsako posebej čez noč namočimo v 3x količini vode. 2. V večji posodi zavremo vodo, vanjo stresemo čičeriko in fižol. Čez 15 minut dodamo piro, čez 30 minut...