Piščančji zrezki v šampinjonovi omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju popečemo zrezke in jih preložimo na krožnik. Nato na olju prepražimo čebulo, dodamo šampinjone in malo pražimo. Potresemo z moko, dodamo strt česen in mešamo toliko časa, da...
Zeliščni preliv
Omake in namazi - www.mojirecepti.comV posodici zmešamo kis, strt česen, sesekljano origano, baziliko, koper, limonin sok, olivno olje, nariban hren in sol.
Pizza muffini - nekvašeni
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSesekljamo salamo in sir, nekaj sira odvzamemo za okras. Sesekljamo čebulo in jo na malo olja zlato - rumeno opražimo. Ohladimo. Zmešamo tekoče sestavine (jajca, jogurt, olje in mezgo),...
Polnjeni jajčevci
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučke in korenček nastrgamo na multipraktiku (na rezance), damo v posodo in začinimo z omenjenimi začimbami - 3 zrni drobno sesekljanega česna ter sojino omako, olivnim oljem ter balzamičnim...
Gamberi v paradižnikovi omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netV posodi na olivnem olju najprej popražimo sesekljano čebulo, da oveni. Dodamo repke, ki smo jih predhodno sprali pod vodo. Repke malo podušimo. Med tem časom sesekljamo česen in peteršilj...
Rižota z mletim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa drobno sesekljamo čebulo, papriko in česen. Čebulo in papriko popražimo na maslu ali olju, da malce porumenita, nato dodamo česen in še malo popražimo. Dodamo riž in ga pražimo,...
Jogurtov sirček
Predjedi - www.kulinarika.netV jogurt (jaz sem tokrat uporabila navaden tekoč jogurt) zmešamo zličko soli. Večje cedilo obložimo z gazo in postavimo nad kozico. Na cedilo zlijemo jogurt in ga pustimo na hladnem...
Makaronova solata ala Levček
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine skuhamo po navodilu na embalaži. Ko so kuhane al dente, jih polijemo z mrzlo vodo in odcedimo. Na koščke zrežemo Poli salamo in kisle kumarice, ki jih dodamo kuhanim testeninam....
Špageti po moje II.
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netŠpagete skuhamo po navodilih na embalaži. Pizza šunko narežemo na kocke in jih popražimo na žlici jedilnega olja, dodamo topljen sir. Ogenj na štedilniku ne sme biti premočan. Ko se...
Njoki po sredozemsko
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo na lističe narezano čebulo in malo posolimo, da se ta hitreje razpusti. Ko že skoraj postekleni in pridobi na barvi, dodamo na drobno narezan česen in ko...