Sočni tunini zrezki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netFeferon razpolovimo po dolgem, mu odstranimo semena (kar ni nujno, če želimo, da je omaka bolj pekoča) in ga drobno sesekljamo. Naribamo za eno čajno žlico ingverja. V majhno skledo...
Poprovo meso
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa segretem olju ali surovem maslu rahlo popečemo z vseh strani na manjše kose narezano govedino. Dodamo drobno nasekljano čebulo, posolimo in toliko podušimo, da čebula postekleni....
Svež kivijev šerbet z omako iz toplih banan, kivijev in limon
Sladice in peciva - www.kulinarika.netŠerbet: v ponvi segrejemo vodo in sladkor. Mešamo in zavremo. Umaknemo s štedilnika in ohladimo na sobno temperaturo. Granuliran sladkor pomešamo z vodo, dodamo limono in limeto in...
Svinjski kare v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netKareje malo potolčemo, jih nasolimo in popopramo. Na vroči masti jih prepečemo po obeh straneh, potem jih preložimo na krožnik. Na preostali maščobi prepražimo čebulo, jo pomokamo in...
Fižolova mineštra
Enolončnice - www.mojirecepti.comV lonec zlijemo vodo, vanjo pa damo prekajeno klobaso, odcejen fižol, na kolesca narezan por in na kocke narezano papriko. Dodamo še jušno kocko, sol, poper, majaron in timijan. Vse...
Goveji zvitki s slivami
Glavne jedi - www.mojirecepti.comSuhe slive namočimo v vodi za 30 min. Če je potrebno jih razkoščičimo. 4 tanjše goveje zrezke potolčemo, solimo in popramo. Na sredino damo slanino, slive in malo kumine. Zavijemo jih...
Nadevan piščanec
Glavne jedi - www.mojirecepti.comOčiščenega piščanca natremo s sesekljanim česnom. Premažemo ga z gorčico in potresemo z poprom, soljo in mleto rdečo papriko. Položimo ga v skledo, pokrijemo in ga čez noč v hladilniku...
Piščančja enolončnica s slivami
Glavne jedi - www.mojirecepti.comSlive operemo, razpolovimo, odstranimo koščico in pokuhamo v šeriju. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Korenje operemo in ga narežemo na kolesca. Meso narežemo na koščke...
Piščanec s suhim sadjem
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščanca operemo, osušimo in narežemo na približno 10 kosov. Meso solimo in popramo. V ponvi segrejemo maslo in olivno olje. Čebulo narežemo na kolesca ji jo damo v ponev. Ko čebula...
Polnjena raca
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV loncu zavremo mleko in dodamo jušno kocko. V tekočino za 10 minut namočimo narezani žemlji. Suhe hruške narežemo na majhne koščke. Čebulo sesekljamo. V posodi zmešamo žemlji, hruške,...