Polenta kebabs
Ostale jedi - www.kulinarika.netInstant polento skuhamo po navodilu na embalaži (izberemo opcijo za bolj gosto polento). Ko je kuhana, ji dodamo 2 kocki topljenega sira in nasekljane liste bazilike, premešamo in polento...
Polpeti z jurčki
Glavne jedi - www.kulinarika.net10 dkg jurčkov sesekljamo in jih popražimo na olivnem olju. V posodi dobro premešamo in pregnetemo meso, sesekljane in pražene jurčke, čebulo, česen, papriko, origano baziliko, prej...
Špageti amatriciana
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPanceto popražimo na olivnem olju, dodamo pelate, prevremo in začinimo. Prelijemo čez kuhane špagete in ponudimo.
Nadevani melancani
Glavne jedi - www.kulinarika.netMelancana očistimo, po dolgem prerežemo in izrežemo sredico. Položimo ju na naoljen pekač v mrzlo pečico nastavljeno na 200 stopinj. Medtem v ponvi na olju prepražimo drobno nasekljano...
Enostavni špageti s praženo slanino
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netRezine prekajene slanine narežemo na manjše koščke in jih na malo olivnega olja pražimo dokler slanina ne postane hrustljava. Potem slanino odstranimo in jo shranimo. Na isti maščobi...
Omaka iz gob in zelenjave
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa čebuli in česnu prepražimo gobice, dodamo vso narezano zelenjavo, dodamo začimbe, zalijemo z vodo in pustimo na rahlem ognju dušiti do mehkega. Na koncu potresemo jed z žličko moke,...
Solata iz čičerke in rdečega fižola
Solate - www.kulinarika.netV posodo damo čičerko, fižol in sesekljano čebulo. Iz ostalih sestavin zmešamo omakico in vse skupaj zmešamo ter pustimo 15 minut, da se sestavine prepojijo. Prelijemo čez čičerko in...
Kruh s paradižnikom in baziliko pečen v avtomatu za peko kruha
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV avtomat v posodo vlijemo mleko, dodamo olivno olje, sol, baziliko in paradižnikovo mezgo. Na to vsujemo moko in na vrh že vzhajan kvas. Izberemo program normal.
Gaberski špageti
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netDrobno sesekljan česen vržemo na ogreto olivno olje in nekaj sekund za tem dodamo z rokama na hitro pregnetene pelate iz pločevinke (če imate na zalogi zrele, sveže pelate, toliko bolje)....
Melancani po siciljansko
Glavne jedi - www.kulinarika.netOlje segrejemo, na njem popražimo odcejene kocke melancan, tako da se podušijo. Dodamo na kocke narezana paradižnika, seveda olupljena. Jed začinimo z baziliko in česnom. Postrežemo...