Piščančja prsa v kisli ingverjevi omaki s fižolom
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančja prsa narežemo na kockice, solimo, popramo, prelijemo jih s sojino omako, premešamo in pustimo v hladilniku eno uro. Na malo olja hitro opečemo piščančje meso, ga odstranimo...
Marinirani škampi z žara
Glavne jedi - www.kulinarika.netOčistimo škampe, vendar pustimo koničke repkov. Pripravimo marinado, tako da peteršilj, koriandrove liste in baziliko drobno nasekljamo, dodamo ostale sestavine in na hitro premešamo....
Rdeči tajski curry (začimbna pasta)
Pekoče rdeče čilije ali feferone, ki smo jih odmerili (ali pa se jih bomo nekoč naučili odmeriti) tako, da njihova pekočina ustreza našemu okusu, operemo, očistimo in otrebimo semen....
Lečina solata z limeto in rabarbaro
Lečo skuhamo pa navodilih (pol ure) ter ohladimo. Papriki narežemo na drobne koščke, prav tako tudi rabarbaro. Če želimo, dodamo tudi peteršilj. Vse skupaj zmešamo, solimo, dodamo olivno...
Jakobinka na steljici iz kreše in avokada
Ostale jedi - web-kulinarika.siParadižnika olupimo, odstranimo semena, narežemo na kocke, dodamo na kocke narezan avokado, grenivko, sekljano šalotko, začinimo ter postavimo na hladno Avokadovo solato naložimo v...