Juha z ovčetino
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netV dveh litrih vode skuhamo ovčetino z žafranom. Meso mora biti mehko. Juho precedimo. Mesu odstranimo kosti, nato ga narežemo na kose in položimo nazaj v juho. Na olju opražimo čebulo,...
Šampinjoni z orehovim nadevom
Predjedi - www.mojirecepti.comŠampinjone operemo in jim odstranimo bete. V posodico damo sesekljane bete, strt česen, sesekljane orehe, nasekljan peteršilj in drobnjak, ter vse skupaj dobro premešamo. Dodamo še...
Telečji zvitki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comBučke operemo, narežemo in prepražimo na olju. V mešalniku zmeljemo slanino, bučke, sir, kruh in olivno olje. Dodamo rumenjak, sol in poper. Telečje zrezke potolčemo in namažemo z nadevom....
Nadevane bučke
Predjedi - www.mojirecepti.comBučke operemo in damo v osoljeno vodo. Kuhamo jih 10 minut. Nadev za bučke pripravimo iz narezane posebne salame, rumenjaka, olupljenega in pretlačenega paradižnika, nasekljane bazilike...
Kokoške iz listnatega testa
Odtajamo zamrznjeno listnato testo in ga razvaljamo. Iz njega z nožem izrežemo poljubne oblike kokoške in piščančkov. Testo premažemo z rumenjakom. Iz ostankov testa izdelamo perutničke,...
Beluši v sardelno - gorčični omaki
Ostale jedi - www.kulinarika.netSardine iz konzerve vzamemo iz olja in jih skupaj z gorčico, limoninim sokom, pinjolami, rumenjakom in začimbami zmeljemo v sekljalniku. Zmes segrejemo v kozici in po potrebi dolivamo...
Testenine St. Martin
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netGobe razrežemo na majhne koščke in jih popražimo skupaj z nasekljano čebulo (obvezno jih damo v še hladno olje). Špagete (najbolje Barilla št.5) v slani vodi skuhamo al dente, medtem...
Najboljši tatarski biftek
Goveji file na deski zelo drobno sesekljamo. Nato dodamo sol, papriko, poper, kumino. Sesekljamo tudi čebulo, peteršilj, kapre, sardele. Vse dodamo k mesu in "pregnetemo"...
Piščančji biftek
Piščančje prsi skupaj z jušno zelenjavo kuhamo tako dolgo, da se meso loči od kosti (cca. eno uro). Izluščeno meso prsi in vse naštete sestavine, razen juhe in jušne zelenjave, zmeljemo...
telečja rolada z gobjim nadevom
predpriprava Telečja zrezka potolčemo. Telečja rebra (z lahkoto) izkoščičimo. Kosti, ki smo jih izkoščičili, položimo na dno pekača. Rebra razpremo; tanjše dele obložimo z zrekom(a)....